A Fidesz is felelős a kaposvári tragédiáért

A trafiktörvény olyan munkakörülményeket teremtett sok ezer ember számára, ami egyenesen bátorítja a bűnözőket a rablásra. 

Amióta megszületett a trafiktörvény, folyamatosak a dohányboltok elleni rablótámadások - emlékeztet a politikus. Szavait alátámasztani látszik  a statisztika is. A rendőrség adatai szerint hetente nyolc-kilenc trafikot pakolnak ki a rablók. 
 
Annak idején a "nemdohányzók védelmének" álszent jelszavával rendelkeztek úgy, hogy a trafikokba kívülről egyáltalán ne lehessen belátni, ezzel olyan munkakörülményeket teremtettek, amely valósággal bátorítja a bűnözőket - véli a Jobbik szóvivője. Ily módon 
"a korrupt és kapzsi Fidesz közvetetten maga is felelős a kaposvári tragédiáért"
 - szögezte le a képviselő. 
 
Mirkóczki szerint az egész trafiktörvényt "kukába kellene dobni", de mivel "fideszesek pénze forog kockán", így úgy látja, erre nem sok az esély. Ezért a Jobbik a jogszabály módosítását kezdeményezi, hogy legalább a belátást gátló fóliák eltűnhessenek a boltokról. Meg kell védenünk azokat az embereket, akik jelenleg ilyen veszélynek kitéve kénytelenek dolgozni, sokszor minimálbérért. 
 
Ha a párt javaslatát elutasítja a kormánytöbbség, akkor Mirkóczki arra szólítja fel a fideszes képviselőket, hogy
legalább egy hónapra álljanak be egy trafik pultja mögé, és érezzék át, "milyen remek érzés egy ilyen lefóliázott helyiségben dolgozni". 
Hozzátette: nem érti, min kell még gondolkodnia Lázár Jánosnak azon, hogy megtalálja a megoldást. A Miniszterelnökséget vezető miniszter pénteken azt mondta: "amennyiben összefüggés van a kaposvári dohánybolt külleme és az ott történt gyilkosság között, jogszabály-módosítást kezdeményez az ügyben." Mirkóczki szerint "nem kell doktori disszertációt írni" a témáról, egyszerűen, józan ésszel belátható a rablások és a lefóliázás közti szoros összefüggés, és az is, hogy a törvényt haladéktalanul módosítani kell.