A Fidesz készül az Orbán-Vona egyeztetésre

A nagyobbik kormánypárt szerint az MSZP-re nem lehet számítani.

Selmeczi Gabriella kérdésünkre szerdai sajtótájékoztatóján az első ötpárti hárompárti egyeztetés kapcsán elmondta, a Fidesz-frakció számára nem volt meglepetés, hogy az MSZP nem képviseltette magát a kötelező betelepítési kvóta elleni védelemről szóló első tárgyaláson.

„A szocialistákra nem lehet számítani az ország védelmében”

- fogalmazott.

Mint ismert, a Jobbik volt az egyedüli ellenzéki párt, amely részt vett azon az egyeztetésen, melynek célja, hogy hazánk alaptörvényi szinten is védve legyen a brüsszeli kötelező betelepítési kvótákkal szemben.

Baloldali pártok nélkül egyeztettek az alaptörvény-módosításról

Kedden megtörtént az első ötpárti egyeztetés a hetedik alaptörvény-módosításról, ám az ellenzéki frakciók közül egyedül csak a Jobbik vett azon részt. Ugyanakkor a mostani tárgyaláson a kompromisszum nem született meg, így egyelőre nem tudni, hogy a kormányoldal elfogadja-e a jobboldali ellenzéki párt javaslatait.

A jobboldali ellenzéki párt ígéretéhez híven konkrét javaslatokat tett le a tárgyalóasztalra. Ezzel kapcsolatban Selmeczi Gabriella elmondta, a részletekről Kósa Lajos a következő ülésen fogja tájékoztatni a frakciót.

Fontosnak tartotta kiemelni, hogy a kormánypárt nemcsak frakció szinten egyeztet, mint mondta, az alaptörvény-módosítás „egy kétszintű folyamat”: Orbán Viktor pártelnöki szinten is tárgyalni fog, aminek eredményéről szintúgy tájékoztatni fogják a Fidesz-frakciót.