"A Fidesz özvegyasszonyokat akar Magyarországon?"

A Jobbik közleményben reagált a Fidesz felháborító "nyugdíj-reformjára".

A nemzeti párt szerint viszont joguk van az idős házaspároknak egy átdolgozott élet után közösen, együtt élvezni nyugdíjas éveiket, ezért továbbra is kitartanak azon kezdeményezésük mellett, hogy a férfiakat is illesse meg a nyugdíjba vonulás lehetősége 40 év munka után. A nyugdíjba vonuló idősek helyére ifjak lépnének, akik így nem Londonban mosogatnának, hanem Magyarország gazdaságát erősítenék, és itthon fizetnének járulékot - fogalmazott a párt sajtóosztálya.
 
A Jobbik szerint történelmi bűnt követtek el a szocialista kormányok az ország eladósításával, de - mint írták - ugyanilyen súlyú bűn a Fideszé, mely úgy herdált el 3000 milliárd forint magán-nyugdíjpénztári vagyont, hogy az államadósság gyakorlatilag nem csökkent, így azt továbbra is a magyar adófizetők nyögik. 
 
A Jobbik szerint ahogy a hölgyek esetében elő lehetett teremteni az ehhez szükséges forrásokat, úgy az a férfiak esetében is megoldható. Ennek érdekében halaszthatatlannak tartjuk az Orbán-kormány által évek óta halogatott egyéni nyugdíjszámlák létrehozását, a korrupció elleni hatékony fellépést, a presztízsberuházások és kormányzati önfényező kampányok leállítását. Így teremthető meg annak lehetősége, hogy Magyarország idősei nyugdíjas éveiket ne egyedül, özvegyként, hanem egy élet munkájának gyümölcseként nyugalomban együtt tölthessék - szögezték le a közleményben.
 
Mint írtuk, a Fidesz szerint a férfiak annak örülnek, ha nem mehetnek nyugdíjba.