A Fidesz Péterfalvival is szembemegy a provokátorfigyelő ügyében

Az adatvédelmi biztos újságírói megkeresésére csütörtökön azt közölte: a magánszemélyek esetében a hatályos jogszabályok nem biztosítanak lehetőséget arra, hogy a rendezvényeken készült felvételeket továbbítsák abból a célból, hogy a képekből valamely szervezet adatbázist hozzon létre, például a "provokátornak" tartott személyek listáját.

Arra reagált, hogy Böröcz László, a Fidelitas elnöke szerdán bejelentette: "provokátorfigyelő" csapatot alakítanak, mert "mindenkinek joga van tudni, kik azok a baloldali provokátorok, akik szét akarják verni" mások rendezvényét. Egyúttal arra kért mindenkit, "aki provokátorokat ismer fel", hogy küldje el nekik a nevüket, képüket.

Az adatvédelmi biztos állásfoglalására reagálva a Fidesz csütörtöki közleményében azt kérdezte: mi titkolnivalója van azoknak, akik provokátorként lépnek fel? Hozzátették: arcukkal és nevükkel is vállalniuk kell a felelősséget azért, hogy "a békésen ünneplő emberek nyugalmát próbálták megzavarni és a Lánchíd lezárásával több tízezer embernek okoztak bosszúságot és kárt".

A Fidelitas jelentgetős oldalát egyébként már tegnap törölte a Facebook.