A Fidesz tisztázza viszonyát a kémkedéssel vádolt vállalkozókkal!

A két vállalkozó akár bizalmas információkkal is sakkban tarthatja Orbánékat.

Mirkóczki Ádám, a legerősebb ellenzéki párt szóvivője csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján világosnak nevezte, hogy a 2015 decembere óta előzetesben lévő üzletemberek szoros kapcsolatban vannak a kormány néhány jelenlegi és volt tagjával, köztük Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszterrel, valamint Varga Mihály nemzetgazdasági miniszterrel.

A vállalkozók cégei több 100 millió forint hazai és uniós forráshoz jutottak, miközben az Alkotmányvédelmi Hivatal nemzetbiztonsági kockázatot jelzett

- jelentette ki a jobbikos politikus, hozzátéve: hónapok óta hallgatás övezi, hogy az érintettek milyen információkat szolgáltattak az Egyesült Államoknak, az IMF-nek és a Svájci Alapnak. Ahogy arról portálunk is beszámolt, orosz érintettség sem zárható ki az eset kapcsán.

Azt kérte, a Fidesz tisztázza az ügyet és arra is adjon választ, hogy a gyanúsítottaktól politikusok vagy a párt kapott-e anyagi juttatást, illetve azok bizalmas információkkal zsarolhatják-e a kabinet tagjait.

Hozzátette:

Amennyiben minősített információkat érintenének a válaszok, akkor a Nemzetbiztonsági Bizottság zárt ülésén szeretnének egyértelmű információkat kapni az egyes szereplők érintettségéről.

A Jobbik szóvivőjét kérdezték Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter szavairól is, miszerint titkosszolgálati jelentések bizonyítják Soros György magyarországi befolyását.

Azt felelte:

ha valaki kifejezetten olyan feladattal kap támogatást, ami szembemegy a magyar érdekkel, akkor lehet helye ellenzéki pártok titkosszolgálati vizsgálatának, azonban ha a tárcavezető lebegtet féligazságokat, azzal manipulálja a közvéleményt. Szerinte Lázár Jánosnak a nemzetbiztonsági bizottság előtt kellene beszámolnia az ügyről.

Megkérdezték az őszödi beszéd elhangzásának 10. évfordulójáról is, amire válaszul közölte: a közélet állapotát mutatja, hogy Gyurcsány Ferenc szabadlábon a Facebookon vagy pártrendezvényen ünnepelhet.

Ha minimális következetesség lenne az országban, akkor már az első évfordulót rács mögött kellett volna töltenie

- szögezte le Mirkóczki Ádám.

A Jobbik vasárnapi tisztújító kongresszusára vonatkozó kérdésre pedig azt mondta:

nem számít botrányra, de heves viták lesznek, de ezeket a belső fórumokon kell rendezni.

A Novák Előd alelnöki indulását és Vona Gábor pártelnök vétóját firtató felvetésre pedig úgy reagált: nem gondolja, hogy a felek meggondolják magukat.

[video:https://www.youtube.com/watch?v=Cq365-oon24]