A Fideszen belül is vérlázítónak tartják a kopasz-ügyet

Sajtóinformációk szerint Gulyás Gergely és Kövér László is vizsgálatot szeretne.

„Gyalázatos, vérlázító, vérciki, botrányos, mindennek a legalja”

- a Vs.hu szerint ezek voltak a legenyhébb jelzők, amelyek a kormánypárti politikusok száját elhagyták, amikor a lap arra kérte őket, hogy mondják el az első gondolatot, ami eszükbe jutott a kopasz-ügyről.

Olyan is akadt aki azért nem akarta elmondani, mit gondolt, mert az nem tűrt nyomdafestéket

- írta a lap.

A Fidesz vezetői is kérdőre vonnák Kubatovot

L. Simon László miniszterelnökségi államtitkár azonban nevével vállalta véleményét, és azt mondta: teljesen megdöbbentette az eset.

A Vs.hu-nak többen is megjegyezték, irigylik a párttal más ügyekben is kritikus Bencsik János bátorságát, aki már múlt héten arról írt a Facebook-oldalán, hogy a következmények nem maradhatnak el.

„Nem emlékszem rá, hogy az elmúlt negyedszázad során előfordult volna, hogy a népszavazási kezdeményezések beadhatóságát "marcona legények" fizikai jelenlétükkel befolyásolták volna. Számos forgatókönyv alapján történhetett az, ami történt. Egy biztos, fordulóponthoz érkeztünk. Bárki is áll a megmozdulás mögött, a következmények nem maradhatnak el. Ha mégis, akkor új időszámítás kezdődik...

- írta Bencsik a közösségi oldalon.

A Vs.hu-nak megszólaló kormánypárti politikusok mind egyetértettek Bencsik kijelentéseivel, de azt is elmondták a lapnak, hogy a Fidesz szervezeti kultúráját ismerve aligha indul majd vizsgálat a felelősök felderítésére.

Ha mégis, annak nem lesz következménye, vagy az igazi felelős kiléte titokban marad, és más viszi el a balhét helyette.

A Vs.hu információi szerint Gulyás Gergely és Kövér László is azok közé tartozik, akik kiakadtak a történtek miatt, és szintén vizsgálatot sürgetnek. Kövér a lap megkeresésére úgy fogalmazott: addig nem akarja elmondani a véleményét, amíg nem ismeri a tényeket.

Kubatov Gáborhoz köthetőek a kopasz-ügy főszereplői

Azt már az Alfahír is megírta, hogy az akcióval összefüggésbe hozott Kubatov Gábor a hét közepéig az Egyesült Államokban tartózkodik, így a kormánypárti politikusoknak még várniuk kell a válaszokra. A Vs.hu szerint többen abban reménykednek, hogy „valakik” önszorgalomból „tolták túl a biciklit”, és az MSZP-s népszavazás akadályozásával nem a megrendelését teljesítették, csak a kedvében akartak járni a pártvezetésnek.

Az Alfahír korábbi cikkeiben már beszámoltunk arról, hogy a Nemzeti Választási Irodánál történt események főszereplői Kubatov Gáborhoz köthetőek. A kopaszokról kiderült, hogy a Fradi Security emberei és a Kubatov által elnökölt Ferencváros mérkőzéséit szokták biztosítani.


A Fradi Security emberei ott voltak "biztosítani"  a Nemzeti Választási Irodában.

A piercinges kopasz fiatalember, Varró Ádám, aki a Herceghalomról érkezett Erdősinét kísérte, majd helyette pecsételt az időbélyegzőnél (és a felvételek tanúsága szerint telefonon egyeztetett a megbízóival), szintén Kubatov belső köréhez köthető. Varró osztálytársai voltak a XVII. kerületi Pál Apostol Katolikus Gimnáziumban a Fradi-elnök közvetlen beosztottjai: Sipos Bence, a Ferencváros kommunikációs titkára, Csorba Mátyás, a fradi.hu szerkesztője, illetve Kubatov személyi titkára, Kindlovits Máté, aki az Alfahír információi szerint operatív feladatokat lát el és több ellenzéki demonstráció megzavarásában is tevékenyen részt vett korábban.

A Fideszes kötődést igazolja, hogy Varró osztálytársa volt Petrőczy Dániel, aki jelenleg a Fidesz XVII. kerületi önkormányzati képviselője, az osztályfőnöke pedig Riz Levente, aki most a XVII. kerület fideszes polgármestere.

Az Alfahír legfrissebb információi szerint Varró nem csak ismeri és kapcsolatban áll korábbi osztálytársaival, de a Fidesz székházában is felbukkant dolgozóként. Eddig sem volt kérdés, de mostanra kétséget kizáróan igazolható, hogy a szereplők mind a Fideszhez és a Ferencvároshoz, egészen pontosan Kubatov Gáborhoz köthetőek, akinek súlyos kérdéseket kell majd tisztáznia, ha hazatér az Egyesült Államokból.

A Jobbik vizsgálóbizottságot kezdeményez

A Jobbik egy parlamenti vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezi a Nemzeti Választási Irodánál (NVI) történt botrányos eseményekkel kapcsolatban – jelentett be szombaton Szilágyi György, a Jobbik országgyűlési képviselője, az NVI épülete előtt megtartott sajtótájékoztatóján. A Jobbik kezdeményezését az összes, frakcióval rendelkező ellenzéki párt támogatja.

Ezek után csak a többségben lévő fideszes képviselők tudják megállítani a kezdeményezést – mondta Szilágyi György. Hozzátette: amennyiben így cselekszenek majd, akkor elismerik, hogy ők állnak az ügy háttérben.