A Habony-média természetrajza - Ez még csak a tesztüzem?

A "kényes ízlésű" értelmiség helyett a "panelproli" lett a célközönség.

A hetilapban megjelent írás rámutat: ha a Jobbik nem fordította volna sikeresen a kormány ellen saját fegyverét, és az alkotmánymódosítással kapcsolatban nem tesz keresztbe Orbán Viktor népámító sikerpropagandájának, valószínűleg még várnunk kellett volna arra a mocskolódási dömpingre, ami Vona Gábor ellen irányul.

Meleg helyzet: Ráfázhat a Terry Black-interjúra a Vajna2

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) vizsgálatot indított a TV2 Tények című, úgynevezett "műsorának" november 10-i adása miatt, amelyben Terry Black transzvesztita "előadóművész" azt állította Vona Gáborról, hogy meleg - közölte a hatóság a Magyar Nemzettel. Gergely Zsófia, HVG-s újságíró lejáratásával kapcsolatban, a sugárzás óta eltelt rövid időre hivatkozva még nem döntöttek a vizsgálat megkezdéséről.

Az "alultájékozott" választók megnyerése a cél

A módszertant tekintve az elemzés kiemeli, hogy a Fidesz kommunikációja egyre inkább lemond a "kényes ízlésű" értelmiségről, helyette a sokkal szélesebb, általuk korábban lenézett "panelproli" réteget igyekszik megszólítani az általuk kedvelt színvonalon - sajnos egyelőre úgy tűnik, sikerrel.

Ezt a célt szolgálja az álhírekkel, csúsztatásokkal és az erkölcs sutba vágásával operáló kormányközeli, sajtóterméknek csak nagy jóindulattal nevezhető orgánumok hada, és a bulvár közmédiába való, egyre szembetűnőbb átszivárogtatása.

Felépült a Fidesz hazugságbirodalma! Így hülyítik közpénzből az embereket!

Az évente közel 80 milliárdból működő közmédia nem volt elég: a Fidesz Habony Árpád és Andy Vajna segítségével tovább építette médiabirodalmát, melynek segítségével emberek millióival próbálnak elhitetni teljes képtelenségeket is. Cikkünkből megtudhatja, hogy próbál manipulálni a kormánypárt a következő években.

A mostani látványos színvonalcsökkenés azonban csak a jéghegy csúcsa lehet: ahogy közeledik a 2018-as választás, annál valószínűbb, hogy a nemtelen támadások is szaporodni fognak, a tényleges kampányban pedig semmi sem lesz szent.

Durva lebukás! Vona fia vette észre, hogy apját megfigyelik

Megdöbbentő történetet osztott meg Facebook-oldalán a Jobbik elnöke. Vona Gábor épp fiát kísérte iskolába, mikor a gyermek kiszúrta, hogy valaki fényképezi őket. A magánnyomozók lebuktak, és kínos magyarázkodásba kezdtek. Végül elárulták, hogy egy magyar megbízó megrendelésére napok óta figyelik a politikust. Vona szerint szinte bizonyos, hogy Habony Árpádék állnak a dolog mögött.

Jövőre valószínűleg visszasírjuk majd az olyan alpári lejáratótechnikákat is, mint a politikusok szexuális orientációjával való dobálózás, vagy a lesifotósok közéleti szereplőkre való rászabadítása, és megbarátkozhatunk az ennél is elvetemültebb módszerekkel. A kormánypárti üzenetek új célközönségének viszont pont ezzel lehet a legjobban imponálni:

a szenzációhajhászaton, sztárpletykákon és álhíreken szocializálódott, az érdemi politika iránt kevésbé érdeklődő réteg könnyen azonosul a bulvár újkeletű tartalmaival.

Ki mozgatja valójában a szálakat?

Az írás arra is rávilágít, hogy a Fidesz korábban pozitív imázsépítésre használta a bulvármédiát, így akarták Orbán Viktort, vagy Rogán Antalt közelebb hozni a "keményen dolgozó kisemberekhez", ám Habony tanítómestere és üzlettársa, a zsidó származású amerikai kampányguru, Arthur Finkelstein mindezt gyökeresen megváltoztatta.

A lejárató, negatív kampányok tengeren túli fekete öves, bevallottan homoszexuális nagymestere nem szégyell mások magánéletében vájkálni, és ha céljai úgy kívánják, melegnek titulálni közéleti szereplőket, vagy nemes egyszerűséggel félrevezetni az "alultájékozott" átlagszavazókat.

Az amerikai szakértő jellemzően nem tartja valami sokra a választópolgárokat, akiket szerinte "nem lehet eléggé alábecsülni".

Nem is véletlen, hogy látszólag nem ő áll a kormánypárti médiahadjárat parancsnoki pozícióján: Habony Árpád kiválóan betölti a villámhárító szerepét, míg Finkelstein szürke eminenciásként a háttérből koordinálhatja a dolgokat.

Valószínű, hogy ha nem is minden apró mozzanatot ő irányít, de a stratégiai lépésekbe igen komoly beleszólással rendelkezik, gátlástalanságával pedig úgy tűnik kivívta Orbán Viktor elismerését, hiszen a miniszterelnök számára nagyon is eredményesnek bizonyult az alantas eszközök használata.

Magyarországon a negatív kampány guruja?

Rendszeresen kapcsolatban vannak, legutóbb két napja járt Orbán Viktornál Arthur Finkelstein - mondta az RTL Híradónak a miniszterelnök. Orbán Viktor péntek délelőtt meglepő módon válaszolt az RTL Klub híradójának egy kérdésre, és ráadásul nem kitérő választ adott: először erősítette meg nyilvánosan, hogy kapcsolatban áll Arthur Finkelstein amerikai politikai tanácsadóval, aki állítólag már a 2010-es, kétharmados győzelemhez is hozzásegítette a pártot.