A Jobbik a legerősebb jobboldali párt Európában

A mai Süddeutsche Zeitung összegyűjtötte, hogy a különböző európai országokban mekkora a jobboldali pártok támogatottsága. Kiderült, a Jobbik a legerősebb jobboldali párt Európában.

A magyar radikális párt támogatottsága nagyobb, mint a franciaországi Nemzeti Fronté, vagy az osztrák szabadság párté.

Vona párbeszédet folytatna Németországgal

A Jobbik elnökével készített interjú szombaton jelent meg a Magyar Nemzetben. Vona Gábor a nyugati nyitás fontosságát is kiemelte:  2010 óta ismétlem, hogy Magyarországnak egy német–orosz–török háromszögben kell érvényesítenie az érdekeit. Ezt nemrég Orbán Viktor is elismerte. Nekem, nekünk orosz és török irányba nincsenek, nem lesznek gondjaink, Németországgal kell jó kapcsolatokat kialakítanom. Ez rettenetesen nehéz lesz, hiszen a német sajtó még a magyarnál is rosszabb, egy neonáci pártként könyvelnek el. Én viszont szeretném megmutatni vezető német politikusoknak a valódi Jobbikot.

Arra a kérédésre, hogy tett-e már ezért valamit, úgy válaszolt: Elkezdtem tapogatózni, vagyis a részünkről a nyitottság megvan. Németországnak kell majd az erősödésünkkel szembesülve döntenie arról, hajlandó-e párbeszédet folytatni a Jobbikkal, egy néppárti Jobbikkal.