A Jobbik a magyar politika fedezet nélküli kamukötvénye

- "a Jobbik a magyar politika fedezet nélküli kamukötvénye. A Jobbik valóban vállalhatatlanul fasisztoid tüneteket mutat, de térnyerése nem csak emiatt életveszélyes: a Jobbik ugyanis ennél jóval több: a magyar politika populista és elvtelen brókere"- kezd igen bátor, mégis egyben remegő áthallással a közlemény - utalva a brókerbotrányra Ujhelyi. Ez már csak azért is szép, mert az MSZP amúgy nyakig benne tapicskol a brókerpiac pöcegödrében, de nyilván ilyen apróságokkal kár is lenne foglalkozni, haladjunk tovább:

2. "a Jobbik egyedül néhány perifériás diktatúrában és Oroszországban megtűrt partner" - írja. Reméljük a közeljövőben nem érkezik Ujhelyihez (aki nyilván naponta fogad egy random nagyhatalom nagyhatalmú elnökét/miniszterelnökét/királyát/sahját/diktátorát) egy török delegáció, mert elég hamar betakarják a jókívánságaikkal.

3. "A Jobbik alapideológiája egyszer már végigperzselte a világot, Európa pedig nem fogja hagyni, hogy ez újra megtörténjen." Nyilván a fasizmusra gondol a kommunista utódpárt kései haszonélvezője. Öröm hallani, amúgy perképes szavait. Feltéve, ha valaki egyáltalán komolyan veszi még.

4. Jön a következtetés, Ujhelyi átmegy politológusba: "A radikálisok több mint egymillió szavazójának kiemelkedő többsége nem a köpködő szalonfasiszták, nem a cigányok ellen masírozó történelmi analfabéták miatt voksolnak a Jobbikra (micsoda felismerés - a szerk.) Azért, mert a Fidesz potenciális legyőzőjét látják benne. Mert elhiszik azt az életveszélyes, populista programot, amelyet a sötét ideológiájuk mellett hirdetnek." Szinte minket is kirázott a hideg, annyira félelmetes.

5. A politológus után jön a szakpolitikus: "Programjuk megvalósíthatatlan, szélsőségesen populista ígéreteik gazdasági és társadalmi csődöt jelentenek. Vigyázó szemünket Athénra vessük! Populistának lenni ellenzékben nem drága, kormányon viszont teljesíthetetlen és visszafordíthatatlanul katasztrófához vezet" - írja az országot lényegében csődig vezető szocialisták EP-képviselője. Mindig öröm hallani ilyen szakértőket.

6. Egy viszonylag hosszú bullshit után pedig jöjjön a végkövetkeztetés: "A Fidesz közelgő bukása után Magyarországnak építkezésre és nem tudatlanságba oltott gyűlöletre, nem egy újabb populista kalandorságra van szüksége. Ezt a tapolcai és ajkai körzetben élőknek is tudnia kell."  Így is van! Legyen béke, szeretet, egyetértés, szeretkezz, ne háborúzz, stb.

Íme:

dfg


+1 "Én továbbra is minden héten meg fogom kongatni a harangokat. Mert demokrataként ez a dolgom." - ígéri Ujhelyi, akinek ezúton is kellemes kongatást kívánunk a jövőben is.