A Jobbik elfogja, az ügyészség elengedi a tolvajokat

Az ügyészség megszüntette a nyomozást azokkal a tolvajokkal szemben, akiket még novemberben fogtak el a Jobbik képviselői, így védve egy helybéli idős asszonyt a rendbontók terrorjától.

Jakab Péter felidézte: a 79 éves Annus néni azért kért segítséget a Jobbiktól, mert a környéken élők folyamatosan meglopták, terrorizálták annak ellenére, hogy többször jelezte a problémát a rendőrségnek. Ekkor döntöttek úgy, maguk kapják el a tolvajokat, ami sikerült is.

Jogállamban a két elkövető példás büntetést kapott volna, hogy ne csak nekik, de társaiknak se jusson eszébe időseket terrorizálni, Miskolcon azonban az ügyészség futni hagyta a tetteseket, mondván cselekedetük nem veszélyes a társadalomra – tájékoztatott Jakab. A Jobbik frakcióvezetője szerint ezzel a döntéssel már maga az ügyészség veszélyes a társadalomra: „Annus nénit azóta sikerült egy diósgyőri önkormányzati lakásba menekítenünk, a számozott utcákban maradt időseknek azonban az ügyészség határozata maga lehet a kegyelemdöfés, hiszen azt üzeni az őket terrorizálóknak, hogy szabad a vásár” - fogalmazott.

Közölte: a törvénytisztelő többség nem azt várja az igazságszolgáltatástól, hogy adja a lovat a bűnözők alá, hanem hogy megfelelő büntetés kiszabásával vegye el a kedvüket a további jogsértéstől. A politikus nyomatékosan kérte az ügyészséget: ne a tisztességtelen, hanem a tisztességes emberek érdekeit védjék, hivatalosan ugyanis ez lenne a feladatuk.