„A Jobbik érdeme, ha visszavonják a letelepedési kötvényeket”

Nem működik a Fidesz érzelmi zsarolása: nincs kőbe vésve november 8.

Apáti István lapunkkal közölte, hogy az alaptörvény hetedik módosítása nem a keddi bizottsági ülésen múlik, hiszen ha a Jobbik megkapja a szükséges garanciákat, ha az alkotmány "helyes értelmezése érvényesül", akkor a párt biztosítja a parlamentben a kétharmadot a kormánypártok számára.

Egyetértett a Fidesz a jobbikos javaslatokkal, de azért leszavazták azokat

A fideszes politikus elöljáróban kiemelte, hogy nemzeti ügynek tartják az alkotmánymódosítást, ennek megfelelően nyitottak a jobbító módosító indítványok irányába.A Jobbik élt is ezzel a lehetőséggel. Mint ismert, a jobboldali ellenzéki párt mindenféle jogcímen megtiltaná a letelepedést, így megszüntetnék a letelepedési kötvények árusítását is.

Ugyanakkor a kitételein nem változtatott az ellenzéki párt: a letelepedésikötvény-programról szóló törvény összes rendelkezését hatályon kívül helyeztetné. 

"Nem mi zsarolunk, ők csalnak"

- utalt Apáti a kormányoldal kritikáira.

Megjegyezte azt is, hogy az ő esetükben nem működik az az "érzelmi zsarolás", amely a baloldali ellenzék esetében eredményre vezethet, hiszen a

"Jobbikról senki sem hiszi el, hogy hazaáruló, hogy Brüsszel szekerét tolja".

Ezzel kapcsolatban elmondta, Vona Gábor sem a bársonyszéket, vagy részesedést kért az üzletből, hanem annak felfüggesztését, hazánk teljes védelmét követelte.

Felidézte, Rubovszky György, a bizottság KDNP-s elnöke már arról beszélt az ülésen, hogy a november 8-ai dátum egyáltalán nincs kőbe vésve, a kormánypártok a decemberi EU-csúcsig szeretnék a hetedik módosítást elfogadtatni. "Addig viszont van idejük, hogy felfüggesszék a programot" - tette hozzá.

A Jobbik számára továbbra is hazánk biztonsága a legfontosabb, de legalább már úgy tűnik, hogy a "Fidesz is tanítható", tette hozzá Apáti. Majd egyértelműsítette: nem a kormányé, egyedül

„a Jobbik érdeme, ha visszavonják a letelepedési kötvényeket”