A Jobbik gratulál a kárpátaljai magyar választási eredményekhez

A külhoni magyar politikában nemzeti összefogásra és a legfontosabb kérdéseket érintő nemzetpolitikai konszenzusra van szükség.

A politikus szerint külön üdvözlendő és örömteli, hogy a városok közül Beregszász és Nagyszőlős, továbbá a magyarlakta települések döntő többsége magyar polgármestert választott, valamint, hogy a KMKSZ és az UMDSZ az eddiginél lényegesen erősebb képviselettel lesz jelen a megyei tanácsban.

Szávay István úgy látja, ha ez az összefogás teljes lett volna – mint ahogyan nem volt az – akkor még az elértnél is több eredménynek örvendhetnénk. Ezért bízik benne, hogy a választások nem egy folyamat végét, hanem egy új, másfajta politikai kultúra kezdetét jelentik Kárpátalján.

A Jobbik alelnöke köszönetet mond azon kárpátaljai magyar választópolgároknak, akik részt vettek a voksoláson és magyar listákat, magyar jelölteket támogattak, így hozzájárultak ennek a nagy, közös sikernek az eléréséhez. Gratulál továbbá a mandátumot szerzett polgármestereknek és képviselőknek, a Kárpátaljáért és a régió magyarságáért folytatott küzdelmükhöz sok erőt, kitartást kíván. Szávay István végezetül azt írja:  a Jobbik Magyarországért Mozgalomra mindig számíthatnak.