A Jobbik így fejlesztené Dunakeszi, Göd és Fót városát

Varga Zoltán Péter a sajtótájékoztató felvezetéseként elmondta, hogy a javaslatokat a Jobbik választókerületben dolgozó szervezeteinek javaslata alapján, az ő kérésére nyújtotta be Novák Előd országgyűlési képviselő, mint a körzet képviseletére a Jobbik elnöksége által kinevezett képviselő. (A Jobbik valamennyi képviselője között felosztotta az ország összes választókerületét, hogy ha Tapolca előtt – a tavalyi országgyűlési választáson – nem is szerzett még egyéni mandátumot, de minden körzetnek meglegyen a „felelőse” a Jobbik képviselőcsoportjában.)
 
Varga Zoltán Péter és Novák Előd
 
Novák Előd a sajtótájékoztatón elsősorban a dunakeszi bölcsődefejlesztésről beszélt, mely a Jobbik népességpolitikai programjával is összhangban áll. A Jobbik programjában kimondta, hogy az ország egyik legnagyobb problémáját a demográfiai folyamatok, a népességcsökkenés adják. Dunakeszi ugyanakkor az ország legnagyobb nem megyei jogú városaként nem rendelkezik megfelelő mennyiségű bölcsődei férőhellyel, így ennek biztosítására nyújtotta be a módosító javaslatot. A bölcsőde a nők munkaerőpiacon történő újra-elhelyezkedését is segíti. Hozzátette azt is, hogy a Jobbik indokoltnak tartja a Fidesz-kormány által bevezetett bölcsődei gondozási díj eltörlését is.
 
Varga Zoltán Péter a többi Dunakeszit érintő módosító javaslat közül a szelektív hulladékgyűjtést elősegítő hulladékudvar építésére beadott javaslatot, valamint Székesdűlő és Dunakeszi közötti kerékpárút-szakasz megépítését emelte ki, hisz ez az egyetlen hiányzó szakasza a főváros és Szob közötti kerékpárútnak.
 
Fóton az egészségház állapotára tekintettel beadott javaslatról adott tájékoztatást, valamint Göd vonatkozásában mind az iskolaépítésre elkülönítendő, mind a Kincsem telep rekonstrukcióját célzó javaslatot kiemelte.
 
A választókerületi elnök végül elmondta, a Jobbik azt várja Tuzson Bencétől, a körzet országgyűlési képviselőjétől, hogy a körzet érdekében benyújtott javaslataikat támogassa, s közismert, a kormánypárt soraiban meglévő befolyását is latba vetve kérje erre a Fidesz-KDNP többi képviselőjét is.
 

A Kincsem telep - napjainkban...

Pedig lenne mire költeni...

A Jobbik helyi szervezeteinek javaslatai alapján, Varga Zoltán Péter választókerületi elnök kérésére tizenegy módosító javaslatot nyújtott be a 2016. évi költségvetési törvényjavaslathoz Novák Előd jobbikos országgyűlési képviselő a választókerület településeinek támogatására, elsősorban az indokolatlan nagyságrendű dologi kiadások helyett.
 
Dunakeszin egy új bölcsőde megépítése érdekében 250 millió forintot, míg a Székesdűlő és Dunakeszi közötti alig 3 kilométeres kerékpárút-szakasz megépítésére 90 millió forintot javasolt elkülöníteni, ezen túl egy, a szelektív hulladékgyűjtést elősegítő korszerű hulladékudvar építésére, az oktatási-nevelési intézmények akadálymentesítésére is benyújtotta a módosító javaslatát a képviselő.
 
Dunakeszin régi ígéret egy uszoda megépítése, melyről terveket már sokszor láttunk, azonban érdemi előrelépés az ügyben nem történt. Egy korszerű, a lakossággal egyeztetett helyszínen megvalósuló uszoda megépítésére 3 és fél milliárd forint elkülönítését kérte a Jobbik a költségvetési törvényjavaslatban, a százmilliárd forintra tervezett „rendkívüli kormányzati intézkedések” keretének terhére.
 
Fót Város egészségügyi programjára 500 millió forint támogatást kért, mely elsősorban az egészségház helyzetének megoldásához adhatna segítséget a településnek, ezen túlmenően egy energiaerdő telepítésére, valamint út és járda-felújítási programok támogatására is javaslatot tett Novák Előd.
 
Gödön a méltán híres Kincsem telep rekonstrukciójára és egy új iskola építésére tett javaslatot a Jobbik képviselője, mivel a megnövekedett gyermeklétszám, ezt indokolja és jelenlegi intézmények adott területükön nem bővíthetők tovább.