A Jobbik lépéseket követel a kábítószer-terjedés megállításáért

A lassú és bürokratikus hazai szabályozás mindezt nem tudja követni, így ha betiltanak egy szert, máris egy újabb van a piacon legálisan!

Az ismeretlen anyagoknak rendkívül súlyos következményei lehetnek: spontán vérzést, szívrohamot, légzésleállást, téveszmés állapotokat, idegi problémákat, agressziót okozhatnak.

Megdöbbentő, hogy a használók száma rohamosan nő a kiskorúak között, így már az iskolákban is jelen vannak ezek a szerek. Aggodalomra ad okot, hogy egyre több erőszakos bűncselekményt követnek el pszichoaktív drogok hatása alatt, illetve azért, hogy azokat meg tudják vásárolni - fogalmaz Fügedi.

A kormány nem nézheti ölbe tett kézzel, hogyan mennek tönkre emberéletek, ezért a Jobbik sürgős cselekvésre szólítja fel a döntéshozókat. Növeljék az ezen anyagok vizsgálatával foglalkozó szakemberek számát az ezzel foglalkozó kutatóintézetekben, illetve rövidítsék le a szerek betilthatóságának határidejét. Fordítsanak nagyobb hangsúlyt a megelőzésre és a felvilágosításra, illetve növeljék az erre szánt költségvetési forrásokat, amelyet néhány éve ők maguk egyharmadára csökkentettek. Ellenkező esetben a társadalom egyre növekvő része válhat a kábítószer áldozatává - zárul a közlemény.