A Jobbik lezártnak tekinti Kulcsár ügyét

Elítélendő és vállalhatatlan a Duna-parti cipőkbe köpni, de a képviselő már megbánta. 

Egy négy évvel ezelőtti e-mail tanúsága szerint a párt országgyűlési képviselője beleköpött a fővárosi Duna-parton található, a holokauszt áldozatainak emléket állító vascipők egyikébe.
 
Mirkóczki Ádám, az ellenzéki párt szóvivője szombaton azt mondta: Kulcsár Gergely "megbánta a tettét, amit hirtelen felindulásból követett el".
A Jobbik "elítéli és vállalhatatlannak tartja ezt a cselekedetét, de tekintettel arra, hogy egy négy évvel ezelőtti magánlevelezésről van szó, amit a képviselő meg is bánt, a magunk részéről lezártnak is tekintjük az ügyet"
- fogalmazott.
 
Gréczy Zsolt, a DK szóvivője és Varga Zoltán, a párt elnökségének tagja szombaton Budapesten sajtótájékoztatón közölte: a DK azt kéri, hogy Polt Péter legfőbb ügyész hivatalból indítson vizsgálatot Kulcsár Gergely ügyében. A párt birtokába jutott ugyanis egy olyan e-mail, amelyben Kulcsár Gergely jobbikos országgyűlési képviselő ír akciójáról.
 
Mirkóczki Ádám szombaton a DK sajtótájékoztatójára reagálva azt is elmondta: szerintük a Gyurcsány Ferenc volt szocialista kormányfő vezette pártot súlyos felelősség terheli az ország jelenlegi állapotáért, és pontosan tudják, ha a Jobbik kormányra kerül, akkor "a felelősségre vonást nem fogják megúszni". Ezért is követnek el mindent a Jobbik ellen - tette hozzá.
   
 
Megfogalmazása szerint mivel érdemi fogást nem találnak rajtuk, ezért "kénytelenek ilyen magánleveleket felkutatni és műbalhékat kreálni". Mirkóczki Ádám azt mondta: elvárják a DK-tól azt is, hogy 
az összes jobbikost felakasztani akaró szövetségesét, a liberális Rózsa Mihályt, valamint a politikusfeleségeket leszajházó civil szövetségesüket, a Demokratikus Kerekasztalt jelentsék fel ugyanilyen buzgalommal, és határolódjanak el tőlük.