A Jobbik minden pénzt megvonna az Országos Roma Önkormányzattól

A hatósági eljárások végéig egyetlen forintot sem kellene nekik adni, sőt, fel is oszlatnák az egészet.

A nemzeti párt szóvivője, Mirkóczki Ádám hétfői közleményében úgy fogalmazott:

"Tekintettel arra, hogy már nem telik el úgy nap, hogy újabb és újabb piszkos részletek elő ne kerülnének az ORÖ működésével és pénzmozgásaival kapcsolatban, nem túlzás kijelenteni, hogy minden egyes forint, amit a testület akár pályázat útján, akár egyéb jogcímen személyi kifizetésekre vagy működési költségre kap, azt vagy nem az összeg eredeti rendeltetésének megfelelően használják fel, vagy egyszerűen csak ellopják."

A Jobbik felszólítja az Országos Roma Önkormányzatot, hogy a folyamatban lévő hatósági eljárások végéig haladéktalanul oszlassa föl magát és függessze fel működését.

Életkép az ORÖ üléséről – gyomros a HírTV munkatársának

"Tudjuk, hogy a kialakult helyzetért az első számú felelős Farkas Flórián miniszterelnöki megbízott, de amíg ő mentelmi joga mögé bújva élvezi a mellette kiálló Orbán-kormány bizalmát, csak úgy lehet gátat vetni a további jogosulatlan pénzszórásnak, ha az ORÖ felfüggeszti mindennemű működését" - írta Mirkóczki Ádám.

Az Országos Roma Önkormányzat pénzügyei kapcsán minisztériumi és rendőrségi vizsgálat is indult, miután Farkas Flórián időszakában az uniós pénzeket meglehetősen sajátos módon költötték el. Az új elnök, Hegedűs István azonban a falazás helyett az Orbán Viktor által támogatott Farkas ellen fordult, ami azt eredményezte, hogy kettészakadt a testület, és most két rivális csoport próbálja egymást gyengíteni.

Az ORÖ gazdálkodása kapcsán több száz millió forintos kár keletkezett. A cigány önkormányzat többek között a Híd a munka világába nevű uniós projektből húzott hatalmas hasznot a cigányság munkához segítése helyett.