A Jobbik tovább küzd a szociális ágazatban dolgozókért

"Nem maradhatunk csendben addig, amíg nem változik meg a helyzet" - fogalmazott Vágó Sebestyén képviselő a szociális dolgozók bérére utalva.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, Vágó Sebestyén részt vett pénteken a szociális ágazat szakszervezeteinek pénteki demostrációján, ahol több ezren fejezték ki elégedetlenségüket. A Jobbik országgyűlési képviselője sajtótájékoztatóján felidézte a tüntetésen elhangzottakat, amelyekkel maximálisan egyetért, és kiemelte, hogy milyen jó volt látni az összefogást, és azt, hogy más ágazatokban dolgozók is kiálltak a szociális dolgozókért. 
 
A képviselő, aki maga is tizenhárom évet dolgozott az ágazatban, rámutatott, hogy a méltánytalan helyzet az elmúlt öt évben semmit nem változott. A Jobbik ezért költségvetési módosítót is benyújtott, valamint az Országgyűlésben az emberi erőforrások miniszteréhez is fordul annak érdekében, hogy ne kelljen a szociális szférában dolgozóknak a létminimum alatt tengődnie. 
 
Elmondta, hogy a régóta lebegtetett életpályamodell még mindig nincs belátható időn belül, és a tavalyi bérpótlék is csak legfeljebb könyöradománynak volt elegendő. Hozzátette, hogy a több, mint 90.000 dolgozó közül mindenkit megillet az, hogy legalább a megélhetéshez szükséges jövedelmet megkapja, és megerősítette, hogy azon dolgozók is így gondolkodnak, akik kapnak emelést. Mint fogalmaztak, "senkit nem hagynak hátra".
 
Vágó Sebestyén rámutatott, hogy szakemberek szerint 30 milliárdra volna szükség, hogy rendezni lehessen a szociális ágazatban dolgozók bérét, ugyanakkor a kormány költségvetési tervezetében ez az összeg nem szerepel. A Jobbik ezért nyújtott be módosító indítványt, mert a képviselő szerint tarthatatlan ez az állapot, ami most uralkodik. "Tovább fogunk küzdeni, nem maradunk csendben addig, amíg nem változik a helyzet" - zárta sajtótájékoztatóját.