A jobbikos fiatalok szerint a fű jó dolog

Kellemes közérzetet biztosít, javíthatja a hangulatod – olvasható a füves tasakon, amely valójában fűmagot tartalmaz. A Jobbik Ifjúsági Tagozat „használati útmutatót is ad a fűhöz:

„Egy csomag ajándék fűmaggal szeretnénk hozzájárulni környezetünk zöldítéséhez és ezáltal minden fesztiválozó kedvének javításához. Arra kérünk, hogy ha elhagyod a fesztivál területét, sátrad helyét szórd be a tasak tartalmával, hogy mikor jövőre visszatérünk ide, legalább ennyi zöld terület fogadjon itt minket.”

A Jobbik Ifjúsági Tagozat továbbra sem barátja a kábítószereknek, a füves tasakot a szervezet fesztiválkiadványával osztogatják a fiataloknak. A jobbikos ifisták szerint egy figyelemfelkeltő akcióról van szó, amely „némi poénnal van fűszerezve”, de azt aggasztónak tartják, hogy sok fiatal számára a jó hangulat egyenlő a kábítószerek használatával.

A Jobbik IT sátorral települt ki a fesztivál egész hetére az EFOTT civil faluba. Változatos programokkal, kvíz- és kirakójátékkal, nemzeti színű arcfestéssel és jobbikos képviselőkkel való beszélgetéssel várják minden nap 10 és 18 óra között az érdeklődőket.

Nagy-Magyarország térképe előtt, a fesztiválozó fiatalok kedvence a kirakósjáték.

Szerdán dr. Staudt Gábor, a Jobbik frakcióvezető-helyettese látogatott az EFOTT-ra, csütörtökön Z. Kárpát Dániellel, pénteken Szávay Istvánnal, szombaton pedig Dúró Dórával lehet találkozni. Farkas Gergely, az IT elnöke egész héten megtalálható az EFOTT Civil faluban.