A kaszinókirály továbbra is az átlagemberek fölött áll

Andy Vajna üzletére nem vonatkoznak a becsületes kereskedők számára kötelező előírások.

A képviselő asszony a Jobbik nevében egy NAV-kompatibilis, online pénztárgépet szeretett volna felajánlani a kaszinó számára, melyet a helyszínen kívánt átadni az alkalmazottak valamelyikének.

"Reméljük, hogy legalább annyi örömet fog okozni nekik, mint egy fodrásznak, egy taxisnak, vagy bármilyen olyan embernek, akinek kötelező használni az online pénztárgépeket"

- fogalmazott Hegedűs Lorántné.

Hozzátette, hogy ez nyilván a nemzetgazdaságot is megörvendeztetné, hiszen, mint mondta, maga Varga Mihály jelentette ki, hogy a készülékek alkalmazása mintegy 150 milliárd plusz bevételt hozott az országnak.

Ennek fényében szerinte nehezen indokolható, hogy a több száz milliárd forintos forgalmat lebonyolító, és ennek csupán a töredékét adózó kaszinó üzletágban miért nem kötelező az, amit minden tisztességes vállalkozó számára előír az állam.

Kiemelte, ha a Vajna-birodalom 8 kaszinóját is bekötnék a NAV-hoz, valószínűleg nagy mértékben csökkenne az a 450 milliárdos költségvetési rés, ami a hiányzó adóbevételekből származik.

A képviselő asszony kifejtette azt is, hogy a Jobbik reméli, ha ajándékuk beválik, akkor a többi kaszinóban is alkalmazni kezdik a rendszert, még abban is, melyet a magyar állam készül Andy Vajna számára a Városligetben nyitni, a Vajdahunyad várban.

Hegedűs Lorántné ironikusan érdekesnek nevezte, hogy a kaszinó pont azután zárt be egy-két napra, hogy megtudták, a nemzeti párt sajtótájékoztatót tart a létesítmény előtt.

A biztonsági személyzet egyik tagja a sajtótájékoztató elején telefonjával kamerázta az eseményt, és rövid szóváltásba is keveredett a jobbikos képviselőnővel, majd a többi dolgozóval együtt a kaszinó elsötétített ablakai mögé vonult vissza.

A képviselőnő által hozott pénztárgépet a kaszinó részéről senki sem volt hajlandó átvenni, ám Hegedűs Lorántné közölte, nem adják föl, és amint újranyit a szórakoztató egység, ismét megpróbálják átnyújtani a gépet a dolgozók számára.