Már nem Orbán Viktor felesége a legbefolyásosabb nő

Már nem Orbán Viktor felesége a legbefolyásosabb nő

Elkészült a Forbes friss A legbefolyásosabb magyar nők listája, a lap öt éve adott ki először ilyen gyűjtést, azóta mindig Lévai Anikó, Orbán Viktor felesége végzett a közélet kategória élén, egészen mostanáig. Bártfai-Máger Andrea, nemzeti vagyonért felelős tárca nélküli miniszter letaszította a trónról.

Orbán Ráhel a negyedik helyen áll, de közélet és politika területén új nevek is kerültek a listára: a Helsinki Bizottság társelnöke, Pardavi Márta több év után tért vissza, az újak között említhetjük Varga Juditot, aki az európai kapcsolatokért felelős államtitkári pozíció birtokosa, valamint Kecskemét kormánypárti polgármesterét, Szemereyné Pataki Klaudiát is.

Üzlet

Hegedüs Éva, a Gránit Bank tulajdonosa és elnöke került az élre, de szintén komoly befolyással bír Dávid Ilona, a Volán és a DAKK vezetője. Új szereplő Mészáros Lőrincné Kelemen Beatrix, aki az Echo TV után hamarosan a Life és Ozone csatornák elnöke lesz.

Kultúra

Első helyen a Nemzeti Filmalaptól érkező Havas Ágnes, új szereplő Keserü Ilona, Magyarországon élő és alkotó festőművész.

Média

Nem meglepő módon a legbefolyásosabb nőnek ebben a kategóriában Vidus Gabriellát, az RTL Klub vezérigazgatóját tartják.

Új kategória

A lista bővült "azok sorával, akiknek hatalma korlátos, de akikre örömmel figyelünk": L. Ritók Nóra, Ürge-Vorsatz Diána, Mészáros Antónia, Gyurkó Szilvia, Polgár Judit, Székely Kriszta, Pataki Ági.