A legfőbb ügyész elé viszi a kamu 56-os emlékdalt a Jobbik

Az Országgyűlés Kulturális bizottságának jobbikos elnöke a nemzeti néppárt augusztus 20-ai ünnepségén tartott sajtótájékoztatóján beszélt a Nemzeti Együttműködés Rendszerének legújabb kínos 4 perc 16 másodpercéről.

Mint ismert, a friss magyar állampolgárságú Desmond Child, aki egyébként homoszexuális kapcsolatban nevel két gyermeket, Orbán Viktor felkérésére szerzett egy dalt forradalmunk emlékére, csakhogy később kiderült, a dal eredeti formája már 2007-ben elkészült.

Kínos. Desmond Child szavaival élve: méltatlan.

A Jobbik hűtlen kezelés miatt feljelentést tesz a Legfőbb Ügyészségen, ugyanis 50 millió forintból egy ilyen produkció elkészülte jelentős túlárazást feltételez - szögezte le Dúró Dóra a Városligetben zajló családi rendezvényen. Emlékeztetett: az adófizetőknek ez a zeneszám másodpercenként 200 ezer forintjába került, amiért egy átlag ember ma Magyarországon 1,5 hónapig kénytelen dolgozni.

Másrészről értékrendjében sem felel meg ez az alkotás annak, amit 1956 kellene, hogy képviseljen a magyarság életében - értékelt a szakpolitikus, aki elismételte a lapunk által is megfogalmazott kritikát: számos más magyar előadót is találhattak volna, akinek a munkássága, szellemisége sokkal inkább passzol 1956 szellemiségéhez, és színvonalasabb produkciót is el tudtak volna készíteni.

Amit a Jobbik tudni akar:

  • Ki kötötte meg a szerződést Child-dal?
  • Ki döntött az 50 millió forint közpénz elköltéséről?
  • Hova került ez az összeg, ha a producer szerint hozzá nem jutott a milliókból?
  • Lesz-e felelőse annak, hogy a kormány egy melegjogi aktivistát támogat?

A sajtótájékoztató zárásaként Sziva Balázs (Romantikus Erőszak) előadásában hallgatta meg a közönség az Előre mind pesti srácok című szerzeményt. Bizonyítva, hogy valóban találhatott volna érdemesebb dalt is az emlékezésre az Orbán-kormány.

[video:https://www.youtube.com/watch?v=t52GwR6kwog]

(fotók: Béli Balázs/Alfahír)