A nemzetbiztonsági bizottság elé kerül a megfigyelési botrány

Vona Gábort személyesen is meghallgathatják.

Személyesen találkozott az Alkotmányvédelmi Hivatal (AH) főigazgatójával Vona Gábor az őt érintő megfigyelési ügy miatt – értesült a Magyar Nemzet.

A nemzeti ellenzék elnöke korábban azzal indokolta a lépés szükségességét, hogy külügyi bizottsági tagként nemzetbiztonsági szempontok szerint világították át, és mivel olykor minősített adatokkal dolgozik, nemzetbiztonsági védelem alatt áll, megfigyelése tehát törvénybe ütközik.

A Fidesz szerint nincs megfigyelési botrány, csak a lakájmédia találgat

Portálunk kérdésére Németh Szilárd ("Ha Vona fél, bujkáljon!"), Gulyás Gergely ("A közszereplőket gyakran fotózzák.") és Lázár János (Orbán Viktort is lefotózzák a focimeccseken.) is azt mondta, nincs szó megfigyelésről,

Hétfőn a nemzetbiztonsági bizottság ülésén is szó lesz a megfigyelési ügyről.

Molnár Zsolt, a bizottság MSZP-s elnöke korábban jelezte, hogy tájékoztatást várnak a szolgálatoktól, hiszen egy jogállamban elfogadhatatlan az ilyen eset, legyen szó bármely párt elnökéről.

A Jobbik egyúttal azt is szeretné, ha ugyanezen az ülésen személyesen is meghallgatnák Vonát, lehetőleg a sajtó jelenlétében. Erről a testület szavazni fog, a kérdés alapvetően a többséget alkotó fideszes képviselők voksán múlik majd.

Lázár: Orbánt is lefotózzák a focimeccseken, mégsem lesz belőle nemzetbiztonsági kérdés

Lázár János a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki kormányinfón reagált a Vona Gábort is érintő megfigyelési botrányra, szerinte Orbán Viktornak is el kell tűrnie, hogy folyamatosan lefotózzák huszonöt éve. Holott például a kormányfő a focimeccsekre magánemberként megy, nem közszereplőként, de mégis készülnek róla fényképek.