A NYT szerint Donald Trump 18 éven át nem fizetett adót – bukhatja az elnökválasztást

Ha a vezetői amerikai lapnak megállnak az állításai, akkor szinte biztosan kijelenthető, hogy eldőlt az amerikai elnökválasztás.

A The New York Times megszerezte a republikánus elnökjelölt, Donald Trump 1995-ös vagyonnyilatkozatát, s kiderült, hogy Donald Trump valószínűleg 18 éven keresztül nem fizetett jövedelmi adót.

Bombaként robbant az amerikai politikai életben, hogy a The New York Times vasárnapra virradóra az internetes oldalán nyilvánosságra hozta:

Trump 1995-ben majdnem egymilliárd dolláros veszteséget jelzett és ezért valószínűleg elkerülhette a szövetségi jövedelmi adó befizetését csaknem két évtizeden keresztül.

A Times adószakértőket kért fel a dokumentumok elemzésére, akik megállapították, hogy "a gazdagoknak különösen kedvező adószabályok lehetővé tették Trumpnak, hogy 916 millió dolláros veszteségét úgy írja le, hogy 18 éven keresztül évi több mint 50 millió dollárnyi jövedelmi adót ne fizessen be". A lap szerint - az óriási veszteség miatt - Trump törvényesen kerülte el a szövetségi adó befizetését. Arrafelé azonban más az adózáshoz való hozzáállás, egy ilyen manővert nehezen bocsájt meg az átlag amerikai, tehát az ügy akár előre is eldöntheti a novemberi elnökválasztást.