A PM-ből kiválik Magyarország

A párt nevét (LMP - PM - P) folyamatosan hozzáigazítják a párt támogatottságához. Respekt.

Reméljük további szakadást nem eredményez a radikális lépés.

P, mint mindenki egyformán számít, ehhez képest az önkényuralom felé tendáló rendszer egy másik univerzum

A Mandiner értesülései szerint ősszel mutatja be új, egyszerűsített nevét és arculatát a PM: a Párbeszéd Magyarországértból Párbeszéd lesz. A 2013-ban az LMP-ből kivált politikusok által alapított balos zöldpárt ennek előkészítéseként a neten hirdetett logópályázatot, amin végül egy húszéves pályakezdő ötlete győzött - írja a portál.

A győztes nemzeti színekbe öltöztetett logó a Tumblren is végigment, főként negatív jelzők társaságában, az alkotó egy kokárdát és egy szövegbuborékot vegyítve próbálta meg összehozni egymással a politikát és a párbeszédet. „Valóban ez a logó nyerte meg a kreanod.hu-n a pályázatunkat, ami még nem jelenti azt, hogy pontosan ilyen lesz az új logónk. Azért a tapsot köszönjük” – írta róla a párt a Tumblren.

A Mandiner Tordai Bencétől, a PM (P) szóvivőjétől megtudta: a Párbeszéd név nem új, a Párbeszéd Magyarországért pártnak eddig két rövidített neve volt, a PM és a Párbeszéd. Mint megtudtuk, a PM ősszel valóban tervez egy névhasználati módosítást: az eddigi kicsit hosszú és nehézkes nevet a politikájukat Tordai Bence szerint jobban és egyszerűbben összefoglaló Párbeszédre cserélik. A PM szóvivője szerint az a Párbeszéd név egyre érvényesebb üzenete, hogy mindenki egyformán számít, ehhez képest az „önkényuralom felé tendáló rendszer” egy másik univerzum.

Mint ismert, a PM támogatottságához és tagságához képest még az Együtt is nagy- és tömegpártnak számít, így megsüvegelendő, hogy a párt nevét (LMP - PM - P) folyamatosan hozzáigazítják a párt támogatottságához. Respekt.