A szegregáció is téma lesz a VNK keretében szervezett oktatási konferencián

 Az eseményre október 8-án Budapesten kerül sor.

Dúró Dóra, a Jobbik frakcióvezető-helyettese és az Országgyűlés oktatási és kulturális bizottságának elnöke tette közzé "A jövő oktatása - Az oktatás jövője" címmel meghirdetett oktatási konferencia és kerekasztal-beszélgetés meghívóját a Facebook-oldalán.

Ebből többek közt az derül ki, hogy az ingyenes rendezvényen előadást tart Keszei Sándor, a Magyar Szülők Országos Szövetségének elnöke, aki a szakképzés változásait vizsgálja majd szülői szemmel, Bardócz-Tódor András, a Keresztény Pedagógusok Szakszervezetének elnöke, aki az iskolai műveltség belső arányairól fog beszélni, végül pedig dr. Brenner Koloman nyelvész, aki "Miért nem sprechen sie rendesen Deutsch?" címmel hirdetett meg egy félórás előadást.

Az ebédszünet után pedig a sajtó számára is legfontosabb esemény következik, amely során az iskolai szegregáció témakörét fogja körüljárni öt szakember. 

A rendezvényre október 8-án 10 órától kerül majd sor a budapesti Pannon Kincstár Humán Szakképző Központban (Váci utca 47.). A kerekasztal-beszélgetésről, és az utána lévő sajtótájékoztatóról mi is beszámolunk majd.