"A szolgálati törvényben előírt lehetőséggel élve való, valósításáról, végrehajtásáról"

Nos, Kepli Lajos kérdésére Kontrát Károly válaszolt is, nem is akárhogyan. Ember legyen a talpán, aki kihámozza ebből a katyvaszból a lényeget, ezért a videó mellett az államtitkár úr felszólalásának három gyöngyszemét is közzétesszük most, hátha valaki nálunk jobban ért a rejtjel-megfejtéshez.

A politikai játszmában a közbiztonság sem túl nagy ár a Fidesznek? Mi áll a siófoki rendőrkapitány menesztésének hátteré...

Közzétette: Kepli Lajos – 2016. március 7.

"Azt nem tudjuk, ön azt állította, hogy a város többsége a jelenlegi siófoki polgármester mögött áll, azt nem tudjuk, hogy így van-e, de az látszik, hogy önök mögötte állnak, ez, nemcsak a mostani megnyilatkozásából, hanem a korábbi hozzáállásából is. Ez úgy tűnik, hogy megfelel a valóságnak" (?).

(...) "A tájékoztatás szerint a rendőrkapitányság személyi állományát február 29-én, illetve március 1-jén tájékoztatták a változásokról, nevezetesen a vezetői megbízások, szolgálati törvényben előírt lehetőséggel élve való, valósításáról végrehajtásáról" (??)

(...) "A rendőrség még egyszer mondom, az Alaptörvényben foglalt feladatainak végrehajtását pártpolitikai befolyástól, pártbefolyástól mentesen látja el Magyarország valamennyi területén (???), így Siófok városában is".

Egy biztos, Kontrát Károly, a bikkfanyelv félistene hétről-hétre képes megörvendeztetni minket egy-egy, néhány perc hosszú tényálladék fennforgással, amelyben foganatosított intézkedések következtében megerősítésre kerülnek a megfelelő tételekben foglalt nyomatékosított feladatok, tájékoztatásra kerülnek az ide vágó politikai befolyásoltság mentességgel foganatosított tényállások, bár felszólalásnak látszó felszólalás tényállásával kimerítette a magyar nyelv elleni visszaélés folytatólagosan elkövetett bűntettét, mégis így szeretjük őt.