A térfigyelő kamerákat is feltérképezhette a Teréz körúti robbantó

A lakosság és az alvilág is aktivizálta magát a Teréz körúti robbantó elfogása érdekében.

Feltételezhető, hogy a legtöbb bejelentőt a kitűzött 10 millió forintos nyomravezetői díj motiválja. Az elkövetőt egyes információk szerint az alvilág is keresi, egyelőre úgy tűnik azonban, hogy a hatóságok is csak a sötétben tapogatóznak.

Annyi már biztosan tudható, hogy az elkövető alaposan felkészült a robbantásra. Tudta, hol vannak a térfigyelő kamerák, odafigyelt arra, hogy az arca véletlenül se legyen látható. A robbantó többször is átöltözött, arra is ügyelt továbbá, hogy a mozgását megváltoztassa.

A rendőrök személyes indítékokat sejtenek a háttérben. Ezért egymás után keresik fel azokat a volt rendőröket, akiket valamilyen fegyelmi vétség, vagy konfliktus miatt bocsájtottak el a testülettől. Azt sem lehet kizárni, hogy az elkövető rendőr szeretett volna lenni korábban, ám végül valamilyen okból kifolyólag mégsem vették állományba. Az elkövetés módja, annak kivitelezésnek profizmusa arra utalhat sokak szerint, hogy a robbantó korábban katonaként, vagy tűzszerészként szolgált.

A Blikk úgy tudja: bővült a lehetséges gyanúsítottak köre. Egy bejelentés szerint ugyanis elképzelhető, hogy Budapest környéki horgászok között kell keresni a férfit.

A robbantó arra is figyelt, hogy a ruházatának darabjait olyan áruházakból szerezze be, amikből több is van Magyarországon. Így ezen a vonalon nem tudnak elindulni a rendőrök. Elképzelhető, hogy a merénylet után elhagyta Magyarországot és valahonnan külföldről figyeli a róla szóló híreket.