A toryk toronymagasan vezetik az elégedettségi mutatókat Angliában

Az euroszkeptikus Nigel Farage-nak jelenleg ugyanolyan jól állnak a népszerűségi mutatói, mint a munkáspártiak nagy reménységének kikiáltott Jeremy Corbyn-nak.

Az Ipsos Mori által készített felmérésben a britek 43%-a értékelte úgy, hogy a jelenlegi kabinet jobb vezetőgárdával bír, mint a rivális pártok. Az eredmények sokkoló csapást jelentenek a Labour számára, akik csupán a választók 16%-ának bizalmát élvezhetik.

A konzervatívok ezzel 9 százalékpontos javulást könyvelhetnek el maguknak, amivel a kétpárti brit politikai szisztéma fennállása óta a legkomolyabb előnyre tettek szert a baloldallal szemben.

David Cameron 42%-os elégedettségi indexszel továbbra is a legnépszerűbb angol politikusnak számít, Corbyn pedig csupán 31%-ot tudhat magáénak.

Míg a munkáspárti politikus számára ez az eredmény kudarcként értékelhető, addig az Egyesült Királyság Függetlenségi Pártjának (UKIP) vezére, Nigel Farage egyértelmű nyereségként könyvelheti el, hogy a baloldali politikushoz hasonlóan ő is 31%-os tetszési arányt tudott elérni.