A TV2 vezetője szerint kiegyensúlyozottak közéleti műsoraik

A Világgazdaság hosszú interjút közölt az állami hirdetésekkel kitömött TV2-csoport vezetőjével, az RTL Klubtól leigazolt Dirk Gerkenssel.

Mi a helyzet a közéleti műsorokkal: ezek mennyire kiegyensúlyozottak, avagy elfogultak a kormány iránt?

A mi függetlenségünk abban áll, hogy nem kapunk feladatokat, megrendeléseket, megbízásokat senkitől, és azzal foglalkozunk, amit jónak látunk. A szerkesztőségi autonómia jegyében az, hogy melyik riporter mely témáról milyen anyagot készít, a hírigazgatóság belső ügye.

Dirk Gerkens úgy tűnik, vagy másik csatornát szokott nézni, vagy meglehetősen sajátos elképzelései vannak a független hírszerkesztésről. A TV2 az elmúlt időszakban gyakorlatilag kormányzati szócsővé silányult, persze, nem mintha korábban sokkal jobb lett volna.

Előszeretettel veszi át tényként a Habony-művek különböző szennylapjainak írásait ellenzéki politikusokról, amiket aztán hosszas blokkokban fejtegetnek a hírműsoraikban.

Legalja módszerekkel dolgozik a TV2

A hvg.hu kiderítette, hogy a Spéder Zoltánról készült riportban, amelyet még a Fidesz alelnöke, Gulyás Gergely is gyomorforgatónak nevezett, képekkel és félinformációkkal manipulálták a nézőket. Egy elhomályosított paparazzofotóval azt sugalmazták, hogy Spéder intim viszonyban van egy egyébként családos kolléganőjével.

Riportereik pedig nagy szorgalommal próbálnak kellemetlen helyzetbe hozni a kormánypártokkal nem rokonszenvező közéleti szereplőket. Ennek általában az a vége, hogy magukból csinálnak hülyét.

Kiröhögték a TV2 riporterét, amikor elővette a náci kártyát

Kunfalvi Nóráról már sokan hallhattak, akik figyelik a hazai újságírás elmúlt éveinek eseményeit, ahogyan a fideszes médiabirodalom kiépül, és ahogy a bulvármocsokba rángatott politikai rágalomhadjáratok egyre nagyobb fordulatszámon kezdenek pörögni. Sokan emlékezhetnek a Jobbik állítólagos "párthadseregére", vagy éppen Juhász Péterre, aki zseniálisan trollkodta meg az őt hihetetlen alacsony színvonalon faggató riportert.

 

A tévécsatorna a Fideszt érintő korrupciós botrányokkal kapcsolatos tudósításokban viszont már messze nem ilyen precíz. Úgy tűnik, hogy az állami hirdetéseket sem adják ingyen...

Felépült a Fidesz hazugságbirodalma! Így hülyítik közpénzből az embereket!

Az évente közel 80 milliárdból működő közmédia nem volt elég: a Fidesz Habony Árpád és Andy Vajna segítségével tovább építette médiabirodalmát, melynek segítségével emberek millióival próbálnak elhitetni teljes képtelenségeket is. Cikkünkből megtudhatja, hogy próbál manipulálni a kormánypárt a következő években.