Országos adománygyűjtésbe kezdett a Jobbik a kárpátaljai menekültek számára

Országos adománygyűjtésbe kezdett a Jobbik a kárpátaljai menekültek számára

Az egész országban adományokat gyűjt a kárpátaljai menekültek számára a Jobbik. Az Egységben Magyarországért ellenzéki együttműködés jobboldali ellenzéki pártja komoly figyelmet szentel arra, hogy elsősorban a kárpátaljai magyaroknak, másodsorban minden háború elől menekülő személynek segítséget nyújtson.

Az Alfahír megkeresésére Keresztesy Gergő, a Jobbik Ifjúsági Tagozatának elnöke elmondta, jelentős mennyiségű adományról lesz szó tekintettel arra, hogy az ország minden pontján gyűjtik a felajánlásokat. Az adományozók között vannak párttagok, képviselők és képviselőjelöltek is.

Potocskáné Kőrösi Anita jobbikos parlamenti képviselőtől például tegnap tisztálkodási szereket, pelenkákat, női tisztasági csomagokat kaptunk, de természetesen tartós élelmiszereken át a ruhákig mindent gyűjtünk. Jövő hét elején megyünk körbe az országban, összegyűjtjük a csomagokat és egyben visszük le Záhonyhoz, hogy a háború elől menekülő honfitársainknak adhassuk őket – magyarázta Keresztesy Gergő, az adománygyűjtés koordinátora.

A jobbikosok különféle tartós élelmiszereket, meleg ruhákat, takarókat, pokrócokat, női- és általános higiéniai eszközöket, tisztasági csomagokat, gyermekgondozási cikkeket gyűjtenek a rászorulók számára.

„Próbálunk minden területre fókuszálni, így nem csupán élelmiszereket gyűjtünk, hanem szeretnénk a családokkal érkező gyermekekre is gondolni. Fontos tisztában lennünk azzal is, hogy egy hirtelen útnak induló ember nem feltétlenül vihet magával minden szükséges eszközt”

- mondta lapunknak a jobbikos szervező, hozzátéve, hogy a gyűjtés gördülékenyen zajlik.

„Természetesen nem szeretnénk különbséget tenni a háború elől menekülők között, de fontos azt is tisztáznunk, hogy ez a háború nem a kárpátaljai magyarok háborúja. Imádkozunk azért, hogy a legkevésbé érintse őket ez a helyzet”

 - jelentette ki.