Az élet, a szeretet és a tudás hídjának megépítésére buzdít Erdő Péter advent kezdetén

Az élet, a szeretet és a tudás hídjának megépítésére buzdít Erdő Péter advent kezdetén

A világjárvány alkalom arra, hogy elgondolkozzunk életünkről, mert

minden nemzedék élete híd a múltból a jövő felé

– üzente adventi videójában Erdő Péter. A bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek szerint három ponton kell hidat építenünk életünkben.

A főpap úgy véli, elsőként az élet hídját kell megépítenünk, ezen dolgoznak maguk a szülők is, de az orvosok, a betegápolók is, mindazok, akik az egészségünket és az életünket védik.

A szeretet hídjáról a főpásztor azt mondta, azt a családban lehet nemzedékről nemzedékre továbbadni, tehát a szülők feladata ezt úgy továbbadni, hogy majd

egymást szeretni tudó, az egész társadalomban barátságos és segítőkész, derűs embereket neveljenek.

Végezetül Erdő a tudás hídjáról beszélt, melyről úgy látja, amit az emberiség tudásban felhalmozott, tovább kell adnia a jövőnek, hogy tovább építhessék a következő nemzedékek. Itt a pedagógusok, a nevelők, a kutatók, a tudósok munkáját hangsúlyozta.

A bíboros szerint ez a kihívás egyben nagyszerű feladat is. Mindennek akkor van igazán értéke, ha van értelme a múltunknak, van értelme a jövőnknek, van értelme egyén és közösség életének – hangsúlyozta a magyar főpásztor.

Rámutatott, Isten nem hagyja magára az emberiséget, „itt jár velünk a történelem útján és vár bennünket egy boldogító, örök találkozásra”. Ám Erdő a földi találkozást is fontosnak nevezte, és utalt a 2021 szeptemberére Budapestre tervezett Eucharisztikus Kongresszusra.

Találkozzunk Krisztussal Budapesten, legyen Ő életünk sugárzó társa, legyen Ő az, aki optimizmust és örömet hoz az életünkbe!

– zárta adventi üzenetét a bíboros.