Vezetőképző 2016 - AEMN műhely

A 2016-os rendezvényen is sikeres volt az előadás és műhelymunka az AEMN szervezésében.

Az AEMN (Európai Nemzeti Mozgalmak Szövetsége) 2013 óta vesz részt nemzeti gondolkodású fiatalok vezetőképzésében, 2014 óta pedig önálló műhelymunkát és előadást szervez a Vezetőképzőn.
 
A 2016 október 7-8. között Szolnokon tartott programban a szervezet céljainak, munkájának és tevékenységének ismertetésén túl a ma aktuális politikai, gazdasági és stratégiai kérdések is napirendre kerültek. 2016-ban az egyik legégetőbb probléma - a bevándorlás, hatérvédelem és terrorizmus témaköre - volt az előadások fókuszában. Az előadásokon túl az érdeklődők megismerkedhettek a párbeszéd, valamint a problémamegoldás gyakorlatával is csoportos műhelymunka keretén belül. A műhelymunka jelentősége abban rejlik, hogy a résztvevők kisebb csoportokban, aktív részvétel által sajátítják el a problémafelismerés, a párbeszéd, valamint a megoldások keresésének nem csak elméleti, hanem mindennapi gyakorlati lépéseit, fogásait.

Az idei évben is 2 csoportban zajlott a műhelymunka, melybe a magyarországi résztvevőkön mellett bekapcsolódtak az Erdélyből, Felvidékről és Kárpátaljáról érkezett vendégek is. Sőt felmerült az igény, hogy további régiók és országok is bekapcsolódjanak a későbbi, hasonló programokba.

Az AEMN (Európai Nemzeti Mozgalmak Szövetsége) tájékoztatása szerint a szervezet nyitott a műhelymunka továbfejlesztésére és a Vezetőképző programjának keretén belül tervezi folytatást 2017-ben is.
 
aemn.info