Nyár van, nyár: a kormánypárti többség most nem akart a családokon segítő áfamentességről tárgyalgatni

Nyár van, nyár: a kormánypárti többség most nem akart a családokon segítő áfamentességről tárgyalgatni

Az Országgyűlés Gazdasági bizottságának keddi ülésén a kormánypárti többség nem vette napirendre a Jobbik alapvető élelmiszerekre, valamint a gyermekneveléshez szükséges cikkekre vonatkozó, áfamentességről szóló határozati javaslatát.

A fideszes képviselők szerint rendkívüli ülésszak van, ezért a kérdésre inkább ősszel térnének vissza, a Jobbik ugyanakkor úgy gondolja, hogy az átlagos, gyermeket nevelő családok már most is „irgalmatlan terhekkel szembesülnek” például a pelenkán, bébiételen vagy gyermekruhán lévő 27 százalékos áfa miatt.

„A kirobbanó infláció és a tudatosan gyengített forint együttesen katasztrofális terhekkel sújtja a családokat, akik ezzel szemben csak minimális kompenzációt kapnak. Éppen ezért szeretnénk lenullázni az alapvető élelmiszerek és gyermeknevelési cikkek áfatartalmát”

- fogalmazott a bizottsági ülés után közzétett videójában Z. Kárpát Dániel.

A Jobbik alelnöke hozzátette: a kormánypárti többség nyári szabadságra megy és csak ősszel foglalkozna a megélhetési gondokkal, viszont a Jobbik ezzel egyidőben terepre megy és országosan próbálja keresztülvinni családvédő javaslatait.

„Ha valaki komolyan családbarátnak gondolja magát Magyarországon, akkor nem nagyon találhat kifogást az áfamentesítéssel szemben”

– jelentette ki a jobbikos politikus, hozzátéve, a Jobbik a javaslat finanszírozása érdekében megvizsgálta a költségvetést és arra jutott, hogy jövőre több mint 1000 milliárd forinttal több áfát szeretne behajtani az állam az idei évnél, ehhez képest a Jobbik a gyermeknevelési cikkek áfamentességéhez csupán ennek a többlet forrásnak csoportosítaná át nagyjából a tíz százalékát.

Rendelkezésre áll a pénz, követeljük tehát, hogy a magyar családok érdekében használják fel, mert a szülőföldön való boldogulás programjának ez elengedhetetlen része – fogalmazott Z. Kárpát Dániel.