Mi van ezzel az országgal?! 15 kutyáját éheztette halálra a borsodi asszony

Szörnyű tartalom.

Tizenöt agár tetemére bukkantak állatvédők egy ház udvarán Hernádnémetiben. A telekről csak két agarat sikerült élve kimenteni - írta a Bors. Az embertelenségre úgy derült fény, hogy diósgyőri állatvédők két, még élő agarat láttak a ház udvarán, akik olyan csontsoványra fogytak, hogy a bordáik is kilátszódtak. Egy ideig a kerítésen keresztül etették őket.

A két agár kimentését végül az Agár Fajtamentés csapata végezte. Ekkor találtak rá a ház udvarán álló kenelben a tizenöt elpusztult agár tetemére.

A ház egy vadászhölgy tulajdona, aki édesapja tavalyi halála után örökölte az ingatlant. Mi sem értjük az esetet, ugyanis a nőnek több agara is volt, akikkel ha­gyományőrző rendezvényeken lépett fel. Korábban ő is segített az agarak mentésében. Úgy tu­dom, egy-két éve nagyon megváltozott, ezért több szervezet elhatárolódott tőle. A kutyáira látszólag nagyon odafigyelt, több tetemre ruhában találtunk rájuk. A kenel, amiben a kutyáit tartotta, több millió forintot ér - magyarázta a Borsnak Nagy Henriett, az Agár Fajtamentés állatvédő szervezet tagja.

Találjuk meg őket! Ezek az emberek kirabolták a NOÉ Állatotthont!

Remélhetőleg meglesznek az elkövetők, ugyanis a bűncselekményt rögzítették a kamerák. A képekből nyilvánvalónak tűnik, hogy nem kenyérre kellett a rablóknak, így viszont nehéz nem arra gondolni, hogy az állatvédelemmel szemben tanúsított kormányzati érdektelenség szépen lassan leszivárog a társadalom alsóbb szintjeire. Így nemcsak kutyákat kínoznak egyesek, de ki is rabolják azokat, akik ez ellen tesznek.

A kimenekített kutyák állatotthonba kerültek, a miskolci rendőrség pedig állatkínzás gyanújával indított nyomozást.