Őrizetbe vették az Országos Roma Önkormányzat elnökét

Őrizetbe vették az Országos Roma Önkormányzat elnökét

Agócs Jánost korrupció gyanúja miatt vette őrizetbe a Központi Nyomozó Főügyészség.

Agócs Jánost korrupció gyanúja, egészen pontosan hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette miatt vette őrizetbe a Központi Nyomozó Főügyészség.

Közleményük szerint további bizonyítékok beszerzése és az elkövető elfogása érdekében összehangolt eljárási cselekményeket hajtanak végre, amelyek jelenleg is folyamatban vannak.

Az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) elnökét érintő ügyről az elsődleges nyomozati cselekmények elvégzését követően várhatóan holnap adnak részletesebb tájékoztatást.

Jobbik: Új alapokra kell helyezni a helyi, megyei és országos roma politikát

Nem állítom, hogy minden nemzetiségi önkormányzati képviselő rosszul végzi a dolgát, de azt igen, hogy a rendszert áthatja a korrupció minden lehetséges eleme Így reagált Agócs János őrizetbevételére Varga Ferenc, a Jobbik cigány nemzetiségi országgyűlési képviselője. Agócs Jánost hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette miatt vette őrizetbeaz ügyészség.

A 24.hu felidézte, hogy Agócs egy olyan szervezet, a Fiatal Romák Országos Szövetsége (Firosz) tagja, amely jó a viszonyt ápol a kormányoldallal és az elnök, ifjabb Farkas László nyílt támogatója a Fidesznek. Később azonban összekülönbözött a Lungo Drom elnökével Farkas Flóriánnal, és ennek eredményeképp, a parlamentnek nincs szavazattal is rendelkező roma szószólója a cigányoknak.