Jegy nélkül utazó szlovák vert kalauzt Tatánál

Jegy nélkül utazó szlovák vert kalauzt Tatánál

"Csak meg akarta ijeszteni."

Az utóbbi időben több vasúti jegyvizsgálót is támadás ért szolgálat közben, most épp Tatánál vertek meg egy kalauzt, akinek az volt a "bűne", hogy megbírságolt egy jegy nélküli utast. A szlovák férfi Győrben szállt vonatra, de amikor kis idővel később ellenőrizték, nem tudott utazásra jogosító dokumentumot felmutatni. A kalauz megbüntette, a férfi ezután ütötte meg olyan erővel, hogy az egyenruhás megsérült.

A támadót a kiérkező rendőrök szedték le a vonatról. A szlovák férfi azzal védekezett, hogy nem volt ideje jegyet venni és a jegyvizsgálót csak meg akarta ijeszteni.

Életveszélyesen fenyegették az ellenőrt, de nem lett következménye

Folyamatosan fenyegetik a MÁV ellenőreit, de az esetek többségében a rendőrség csak akkor lép közbe, ha bánzalmazzák is a jegyvizsgálókat. A Vasutasok Szakszervezete elnöke szerint a szigorúbb büntetésnek és a testkameráknak visszatartó ereje lenne, de az illetékesek szerint a kiszabható büntetés így is elég elrettentő.

Márciusban Gárdonynál vertek meg úgy egy kalauzt, hogy a férfi állkapcsa több helyen is eltört, ugyanezen a vonalon nemrég életveszélyesen megfenyegették az egyik jegyvizsgálót, de a szakszervezet szerint az ilyen esetek mindennaposak. Júliusban szintén egy bliccelő vert össze egy MÁV-alkalmazottat, amiért az leszállította volna a vonatról.

A Jobbik elnöke többször is érdeklődött az illetékes szerveknél a vasúti dolgozók biztonságáról, azonban Sneider Tamás sem az ORFK-tól, sem pedig a belügyminisztertől nem kapott megnyugtató választ.