Agyonvert egy kiskutyát a deteki alpolgármester fia

A hírportál úgy tudja, hogy az elkövető édesanyja a deteki alpolgármester, Gulyás Erzsébet, aki tagja a Magyar Nők Szövetségének, amely a honlapján elítéli az erőszak minden formáját és tiltakozik a nők elleni erőszak ellen.

Pontosítás

A cikkünk megjelenése után megkeresett minket a Magyar Nők Szövetségének elnöke, Alföldi Andrea, aki az alábbiakról tájékoztatott minket:

1. Gulyás Erzsébet, Detek alpolgármestere nem tagja a Magyar nők Szövetségének.
2. Gulyás Erzsébetet, mint minden nőt, aki önkormányzati választáson indult a szervezet támogatott 2014-ben. A honlapon található kép aláírás sem mond mást.
3. Gulyás Erzsébet nem követett el bűncselekményt.
4. Gulyás Erzsébet, évek óta társadalmi munkában segíti az MNSZ karitatív munkáját, hogy adományaink eljussanak a rászorulókhoz BAZ megyében.
5. Az MNSZ minden erőszakot elítél, így mint több állatvédő esemény támogatója az állatok ellen elkövetett bűneseteket is.
6. Gulyás Erzsébet fiával semmilyen kapcsolatban nem áll a szervezet.

A Jobbik feljelent

Egyed Zsolt, a Jobbik országgyűlési képviselője közleményben szólította fel lemondásra Gulyás Erzsébetet, illetve feljelentést helyezett kilátásba.

"Egy, a kuruc.info által közzétett videón egy fiatalkorú személy láthatóan nagy élvezettel veri szét egy kiskutya fejét. Ez önmagában is felháborító, főleg annak tudatában, hogy egy közszereplő, a deteki alpolgármester fiáról van szó.

Természetesen az ügyben azonnal feljelentést teszek, ez az antiszociális, minden jóérzésű embert megbotránkoztató viselkedésforma nem maradhat szankció nélkül. Ebben az esetben fokozottan kell érvényesíteni a zéró tolerancia elvét, mert könnyen belátható, hogy a büntetés elmaradása több hasonló esethez vezethet. A társadalom példás, visszatartó erejű fellépést vár, ezért felszólítom az illetékes hatóságokat, ennek szellemében végezzék munkájukat, és ne felejtsék el kivizsgálni a szülő felelősségét sem.

Továbbá felszólítom Detek alpolgármesterét, mondjon le pozíciójáról! Olyan ember, aki a gyerekét ilyenné neveli, alkalmatlan egy település második embereként felelősen intézkedni."