Hivatali visszaélés miatt feljelentést tesz Ajka polgármestere

Ismét elkaszálták az ellenzéki vezetésű város pályázatát. A polgármesternek elege lett.

A padragkúti bányarekonstrukcióra benyújtott 600 millió forintos pályázatuk elutasítása miatt hivatali visszaélés alapos gyanúja miatt feljelentést tesz Schwartz Béla, Ajka polgármestere.

A Veszprém megyei város az uniós forrásból finanszírozott Települési Operatív Program keretében nyújtotta be a pályázatát. A polgármester elmondta, hogy a padragi városrész központi helyén fekvő egykori bányaterületet a város 100 millió forintért sajátította ki, az életveszélyes épületeket pedig mintegy 70 millió forintért bontatta le.

"A beruházás, amelyet nem csupán a 3500 padragi lakos, hanem egész Ajka várt, nem valósulhat meg."

- mondta hétfői sajtótájékoztatóján Schwartz. Hozzátette: a pénzt Pápa kapta, ugyanis szerinte Fenyvesi Zoltán, a megyei közgyűlés alelnöke a pápai térség országgyűlési képviselőjét támogatta, hogy a fejlesztés ott valósulhasson meg.

Nem valósulhat meg az a kerékpárút sem, amely az ott élőkön kívül a kirándulók, sportolók, nyaralók életére is hatással lett volna. Ennek értéke másfél milliárd forint volt - mondta a szocialista városvezető.

Hétszer indult - egyszer nyert

A polgármester elmondta, Fenyvesi Zoltán hétszer indult Ajkán a választásokon, egyszer választották önkormányzati képviselővé.

"Úgy látszik a város pályázatait is ilyen arányban támogatja, ugyanis a kért 3 milliárdból 300 milliót nyert az ajkai közösség, amelynek tagjai szerdán délután a városházán, közmeghallgatáson kérnek magyarázatot erre a megyei közgyűlés elnökétől és alelnökétől. A rendezvényen minden érintett közösség tagjai képviseltetik magukat"

- mondta a polgármester.

A Veszprém megyében tapasztalható - fogalmazzunk úgy, hogy - érdekes pályázati döntésekről itt írtunk korábban:

"Szakmailag mindegyik pályázatunk jó értékelést kapott, politikailag mindet elmeszelték"

Az egy lakosra jutó támogatási összeggel városunk az utolsó helyen végzett - mondta Horváth József Ajka alpolgármestere, a Veszprém megyei közgyűlés tagja még tavaly májusban, most megnéztük, hogy milyen az, amikor a fideszes többség a pályázatokat kampánycélokra felhasználva kivételezik a "saját" városaival és bünteti az ellenzéki településeket.Mint ismert, Ajka azon kevés dunántúli település közé tartozik, ahol a város vezetése és a közgyűlés többsége is MSZP-s.