Szaunát és fitness termet is kap az Alapjogokért Központ

Szaunát és fitness termet is kap az Alapjogokért Központ

Az Átlátszó írta meg, hogy a Budakeszi úton 300 millióból átalakított új irodaház lesz kialakítva az Alapjogokért Központ részére. A szervezet mögött álló Jogállam és Igazság Kft.-ről korábban a lap kiderítette, hogy szinte a teljes költségvetését az eredetileg a Miniszterelnöki Kabinetirodából származó közpénzekből finanszírozott támogatások biztosítják.

A hatszintes épület irodaházi célú átalakítása jelenleg is folyamatban van. A vonatkozó közbeszerzési hirdetmény szerint a -2. szinten szaunát, fitnesztermet, könyvtárszobát alakítanak ki az elemzőknek. A -1. szinten konferenciaterem lesz, a földszinten elegáns lobby épül.

Az emelet a vezetői irodák szintje, ez a legnívósabb megjelenésű szint (…) a többi szinten elegáns, letisztult, de egyszerűbb belsőépítészeti megoldások megvalósítására kerül sor

- áll a hirdetményben.

Az opál üvegezésű belső üvegfalakon az Alapjogokért Központ logóját víztiszta, átlátszó módon fogják kialakítani.

A Budakeszi úti épület bontására, az átalakítás tervezéséhez szükséges feltárási feladatokra még tavaly decemberben írt ki közbeszerzést az Alapjogokért Központot működtető Jogállam és Igazság Nonprofit Kft. Most júniusban a konkrét átalakítást érintő közbeszerzési eljárás győztesét hirdették ki. A két munkát egyaránt az Exedra Kivitelező, Tervező Kft. végzi.

A két közbeszerzés összértéke 299,4 millió forint.

A Jogállam és Igazság Nonprofit Kft. nem állami szerv. Azért köteles mégis közbeszerzési eljárás lefolytatására, mert a működésének a finanszírozása szinte kizárólag közpénzekből történik.