Három új büntetőügyben indítottak vizsgálatot Navalnij ellen, bizonyítékokat egyiknél sem találtak eddig

Három új büntetőügyben indítottak vizsgálatot Navalnij ellen, bizonyítékokat egyiknél sem találtak eddig

Alekszej Navalnij ellen három új büntetőügyben indított vizsgálatot az orosz nyomozóhatóság - írja a 444.hu a bebörtönzött ellenzéki politikus Instagramon közzétett tájékoztató posztja alapján.

Az alapítványának szánt adományok ellopása, illetve egy bíró sértegetése mellett azért indult új vizsgálat Alekszej Navalnij ellen, mert arra ösztönözte az oroszokat, hogy ne teljesítsék „állampolgári kötelességeiket”.

A posztban Navalnij azt írja, a három új vádpontot a súlyos bűncselekményeket vizsgáló nyomozóbizottság egy magas rangú képviselője ismertette vele, miközben teáztak. 

Az illető azt is elárulta neki, hogy

összesen 21 nyomozó dolgozik az ügyein, érdekesség, hogy noha mindhárom vádpontot hosszan, oldalakon keresztül részletezték, bizonyítékokat egyiknél sem soroltak fel.

Navalnij ironikusan megjegyezte, ez is annak a bizonyítéka, hogy ő még a börtönből is képes növelni a bűnszervezetét.

Kiderült az is, hogy jövő hónapban a bíróság megvizsgálja, hogy az orosz ellenzéki politikus regionális irodáinak hálózatát, valamint az általa létrehozott Korrupcióellenes Alapítványt felvegyék-e a terrorista és szélsőséges szervezetek listájára.

Ehhez kapcsolódóan az orosz parlament alsóháza egyébként nemrég jóváhagyta egy olyan jogszabályt, amely megtiltja, hogy a szélsőséges szervezetek tagjai törvényhozókká váljanak.