Alkotmánymódosítás? Egy pillanatig sem gondolta komolyan a Fidesz

Eddig nem voltam biztos abban, hogy miért annyira fontos ez a javaslat a kormánynak. Elméletileg két oka lehetett volna: 1.) mert komolyan hisznek abban, hogy az országnak égető szüksége van egy ilyen módosításra, vagy 2.) mert komolyan hisznek abban, hogy az ügy kommunikációját meg tudják nyerni. Miután kis erőfeszítéssel és látható kompromisszum árán egy ellenzéki pártot (Jobbik vagy LMP) talán meg lehetett volna nyerni, ha az első (elfogadás) lenne a cél, nem nyújtanák be megegyezés nélkül. De - tudván, hogy nem megy majd át - benyújtják, így csak a második lehet...

- írja Facebook-oldalán a politológus.

A kormánypárt tehát vélhetően benyújtja majd a javaslatot, ami nem kapja meg a kétharmados támogatást, ezt követően pedig hónapokig azt hallgatjuk majd, hogy az ellenzék nemet mondott a magyar emberek védelmére és a terroristák pártjára állt.

Erről írt közleményében Mirkóczki Ádám, a Jobbik szóvivője is:

"Így továbbra is terrorizmussal riogathatnak, mert a szakmai javaslatokkal élő, konstruktív Jobbik, amely a józan, felelős álláspontot képviseli a baloldal terrorveszélyt bagatellizáló, felelőtlen hozzáállása és a Fidesz félelmekre alapozott hatalmi túlterjeszkedése között, nem fog asszisztálni Orbán Viktor rendeleti kormányzásához. A túlhatalomra törő Fidesz a nemzeti erőt hamis, „terroristabarátnak” akarja feltüntetni."