Állatvédelmi Kerekasztal: végre az Országgyűlésben is képviseltethetik magukat az állatvédők

Egyed Zsolt felidézte, minden meghívott egyetértett abban, hogy az elmúlt 26 évben ezzel a rendkívül fontos, a társadalmat érintő kérdéssel a politika nem foglalkozott, az aktuális kormányok az állatvédelem ügyét a szőnyeg alá söpörték.

[fb_pages_codes:econation]

A Kerekasztal összehívása már csak azért is időszerű volt, mert megsokszorozódtak az állatkínzásos esetek hazánkban

– tette hozzá.

Ezek visszaszorítása érdekében felvetődött az egyeztetésen az állatvédelmi telepek finanszírozásának kérdése, illetőleg az állattartók felelőssége is.

A honatya hangsúlyozta, hogy a Kerekasztal elsődleges feladata, hogy az állatvédők közösségének végre módja legyen képviselnie magát, s ebben a mechanizmusban tekint Egyed Zsolt egy "eszközként" magára, egyben ígéretet tett arra, hogy minden képviselői jogosítványát felhasználja, hogy elősegítse a változást.

A Kerekasztal lehetőséget biztosít, hogy a szervezetek elmondják véleményüket, javaslataikat, amelyeket aztán törvényjavaslatként benyújtok az Országgyűlés elé

– vázolta az elképzeléseit a nemzeti ellenzék politikusa.

Konkrét példával is élt – már a tavaszi ülésszak elején benyújtja javaslatát, mely szerint a  jövőben a bíróságoknak ne lehessen mérlegelési lehetősége a súlyos állatkínzások esetén, mindenképpen letöltendő börtönbüntetéssel sújtsák az elkövetőket.

Ne a sintérből csináljanak állatvédőt!

Az állatvédők közössége egyetértett abban is, hogy az önkormányzati finanszírozásban lévő sintértelepeket - amelyeket Egyed Zsolt halálgyárként aposztrofált - a jelenlegi formájukban fel kell számolni (Ausztriában, Németországban ezt néhány hónap alatt véghez vitték) – jelentette ki a honatya.

„Az eszközparkkal együtt a tevékenységi kört is át kell adni azoknak a civilszervezeteknek, amelyek az állatvédelemben évtizedes tapasztalatokkal rendelkeznek. Ne az állatok elpusztítása legyen végre az elsődleges szempont, hanem a gazdák megtalálása”

- magyarázta a politikus, aki szerint ebben a tekintetben elmaradásunk van Európához képest.

Az idei évet a nemzeti párt az állatvédelemnek szenteli, ennek kapcsán Egyed Zsolt emlékeztetett, hogy a Jobbik Ifjúsági Tagozat 2016-ban zászlajára tűzte a kutyaviadalok felszámolását.

Folytatása következik!