Amerika csettint, Orbán ugrik

"Az Orbán-Gyurcsány-Bajnai koalíció szolgalelkűségről és felelőtlenségről árulkodik".

Gyöngyösi Márton úgy vélte, a XXI. századi pártok ellenében létrejött az Orbán-Gyurcsány-Bajnai koalíció, egy olyan katonai misszió kiküldéséért, amely szolgalelkűségről és felelőtlenségről árulkodik. A képviselő emlékeztetett, hogy a felkérés egy március 6-án érkezett e-mail-ben jött, amit még csak nem is egy befolyásos politikus küldött Magyarországnak, hanem csupán az amerikai hadsereg egyik kötelékének tisztje.
Ennek nyomán született meg az a döntés, hogy Magyarország 150 katonát és a költségvetéséből 20 milliárd forintot áldozzon a háborúra.

[video:https://www.youtube.com/watch?v=Vu9Ne0wSpMY]

Pajzsként használják majd a magyarokat

A Jobbik parlamenti képviselője szerint az elmúlt hetekben ugyan sokat tárgyaltak erről a kérdésről, de a kormányzat felől mindig kitérő válaszok, és mellébeszélés érkezett. Gyöngyösi kijelentette: ennek a missziónak a feltételezésekkel ellentétben nincs meg a jogalapja, hiszen sem ENSZ, sem NATO felhatalmazás nincs mögötte, a katonáink pedig igenis harcoló alakulatként lesznek a térségben, hiszen olyan kísérő, őrző-védő feladatokat kapnak, amivel kvázi pajzsként állnak majd a harcoló alakulatok mellett.
 
 
Gyöngyösi Márton hiányolja, hogy semmilyen koncepciót nem lehetett hallani arról, a háború lezajlása után mivel lehet a régiót stabilizálni: „semmilyen életképes koncepció nincs arra vonatkozóan, hogy a térség a jelenlegi kaotikus állapotból a béke és a stabilitás irányába mozduljon el a jövőben” - fogalmazott.

Hülyeség, hogy nincs terrorveszély

A honatya kitért arra is, hogy a megnövekedő terrorveszély miatti óvintézkedésekről sem lehet tudni semmit, ami a hússzorosára növekedett illegális bevándorlás mellett a Jobbik álláspontja szerint igencsak aggasztó. Megjegyezte: sajnálatos, hogy azt sem tudhatták meg, pontosan honnan, és kik finanszírozzák az Iszlám Állam terrorszervezet működését, ugyanakkor igaznak tűnik Wesley Clark, a NATO európai erőinek korábbi főparancsnoka által a CNN-en tett kijelentés, hogy a szervezetet korábban a Nyugat, az Egyesült Államok és a térségbeli szövetségeseik pénzelték azért, hogy geopolitikai érdekeiket érvényesítsék, destabilizálva az Aszad-rezsimet.
 
A parlamenti képviselő felvetette azt is, hogy ha majd valóban terrortámadás éri Magyarországot, akkor kérdés, hogy Orbán Viktor, Hende Csaba, vagy Pintér Sándor fogja-e vállalni a felelősséget.
 
[[nid:167231]]