Amikor a német marad alul és a magyar győz

Ahogyan a Junkies örök klasszikusa szól:

Minden nőnél van jobb nő, minden férfi legyőzhető

Igaz, ez bizony igaz az olyan veszélyes technikai sportokra is, mint például a budapesti közlekedés. Ahol bármi megtörténhet. Az élet veszélyes, az élet kegyetlen, tudjuk jól. Aki autóba ül, villamosra száll tudja, kockáztat.

Talán nem árulunk el nagy titkot, egy bizonyos német autómárkára szerelt irányjelző amolyan kiegészítő funkciót lát el sokak szemében - gondolják sokan, s mint ilyen, a vezető belátására/kedvére/hangulatállapotára/telefonálási szokásaira/körömszáradás fokozatára van bízva a használata, ám sajnos az esetek többségében - mármint gondolják sokan - bizony ez a kis kallantyú, ott a bal kéz tájékán - szomorúan, magányosan porosodik, hiszen nagyon sokszor (hatalmas tisztelet azon német márkatulajdonos Alfahír olvasónak, aki kivétel!) mellőzve van a napi forgalomban.

Nos, hogy a tárgyra térjünk, talán így fordulhatott elő, hogy a derék polgártárs - sok-sok szűkös, de mégis szorgalmas spórolással eltöltött év után - beülve végre a német autómárka kormánykereke mögé, a napi forgalomban már maga sem értette

mi végre az az irányjelző

Merő hóbort, merő játék, amolyan szabadon választható tárgy, kredit, pont, még pótselejtező sem jár a használatáért, így ő sem érti, mások miért is használják (mondjuk mert a kis piros Suzukiban nyomorgó nyugdíjas tanárnénit többször állítják meg a rendőrök, mint a komplett ukrán vagy hazai maffiát egy év alatt), bár én jómagam már hallottam egy ismerősömtől, hogy hallotta egy ismerősétől, hogy amaz látott egy körforgalomból kifelé indekszelő német autómárkatulajdonost. Nagy pacsit neki!

Addig az nem is baj, amíg nála puhább testűek eveznek a forgalomban, ám a német autómárka tulajdonosa nem számolt azzal:

Mindig. Van. Nagyobb. Vas.

Jelesül a magyar ipar egyik örök szépsége, a Ganz elegáns formatervezésű, elnyűhetetlen Ipari Csuklósa, a maga könnyed 34 tonnájával, amivel még a német ipar eme remeke sem tud küzdeni. Íme:

sdf

Fotó: BKK

Felhívjuk a kedves olvasóink figyelmét, hogy a kárörvendés nem szép emberi tulajdonság!!!