Anarchia Kijevben: végignézte a rendőrség a tömegverekedést

Míg Ukrajna egy részén háború dúl, az ország a csőd szélén áll, a fővárosban egyre nagyobb a káosz. Most a rendőrség nézett végig tétlenül egy 20 perces tömegverekedést.

Oszokorki metrómegálló mellett ismeretlenek elkerítettek egy földterületet, ahol a Le Boulevard szórakoztató központot akarják felépíteni - számolt be a  HromadskeTV. 
 
Egyes aktivisták viszont nem értenek egyet az építkezéssel, ezért felléptek a földterület elkerítése ellen. Amikor a lakók és az aktivisták megkezdték a kerítés lebontását, akkor a területet védő terepruhás sportos testalkatú emberekkel összetűzésbe kerültek, ami verekedésbe ment át. A konfliktus nagyjából 20 percig tartott. A rendőrség közben oldalról figyelte az egészet és nem avatkozott bele az összetűzésbe. Több embert kórházba kellett szállítani.
 
Alekszander Terescsuk rendőrségi parancsnok arról jelentett, hogy hat aktivistát letartóztattak, de később el is engedték őket. Miután megállapítják a többiek kilétét, újabb letartóztatások következnek. A terepszínű mintás ruhát viselő területvédelmezők eltűntek a helyszínről, az aktivistáknak pedig sikerült lebontani a kerítést.