Ander Balázs szerint a státusztörvény a Klebelsberg Központ cselédjeivé nyomorítja a tanárokat

Ander Balázs szerint a státusztörvény a Klebelsberg Központ cselédjeivé nyomorítja a tanárokat

A Jobbik-Konzervatívok továbbra is támogatja a pedagógusok demonstrációját.

Itt vagyunk az újabb pedagógus tüntetésen, hogy teljes szolidaritásunkról biztosítsuk a tüntető tanárkollégákat, a civil és szakmai szervezeteket, a szakszervezeteket, a diákokat és szülőket is, akik most újra demonstrálnak a magyar jövőért, a magyar versenyképességért, hiszen az oktatás helyzete valójában erről szól

- mondta Ander Balázs, a Jobbik-Konzervatívok országgyűlési képviselője a demonstráció helyszínén, az oktatást is felügyelő Belügyminisztérium épülete előtt.

Fotó: Alfahír/Béli Balázs

A „civilben” pedagógus Ander Balázs hangsúlyozta, hogy a pedagógusok tüntetését nem lehet csak és kifejezetten a bérhelyzetre „kihegyezni”, viszont azt is hozzá kell tenni, hogy azok az elszomorító állapotok amelyek megfigyelhetőek a tanári bérek tekintetében, riasztóan hatnak minden tehetséges és elhivatott fiatal számára.

Ezért vagyunk most itt a Jobbik-Konzervatívok közösségének részéről is, hogy támogatásunkról biztosítsuk azokat a tüntetőket, akik fel merik emelni a hangjukat a magyar jövőért, a magyar megmaradásért, azért, hogy ez az ország valóban egy polgári társadalom lehessen, Európa kellős közepén!

Fotó: Alfahír/Béli Balázs

A jobbikos képviselő szerint, ha azok a tendenciák folytatódnak az oktatásügyben is, amelyek most már hosszú évek óta hatnak, akkor kisodródunk Európából és a Balkán legaljára borítja a fideszes kormányzat hazánkat.

Ezt meg kell akadályozni, meg kell gátolni, ezt viszont csak úgy tudjuk elérni, ha valóban sikeressé és valóban vonzóvá tudjuk tenni a tanári pályát, azok számára, akik élethivatásként tekintenek rá! Az olyan törvénytervezet, mint amit a kormány szemérmesen csak „státusztörvénynek” hív, de mi inkább „cselédtörvénynek” nevezzük, viszont ezek ellen hatnak. Ez a cselédtörvény a felelős értelmiségnek tekinthető pedagógusokat, tanárokat, gyakorlatilag egy cseléd állapotba fogja degradálni és ahelyett, hogy a nemzet napszámosaként tekintene rájuk a kormányzat, gyakorlatilag a Klebersberg Központ cselédjeivé nyomorítja őket mind anyagi értelemeben, mind pedig az erkölcsi és egyéb megbecsültség tekintetében is. Erről szól ez a demonstráció, ennek az elutasításáról, ennek a végtelenül Európa- és nemzetellenes szemléletnek az elutasításáról

- tette hozzá Ander Balázs.

A Jobbik oktatáspolitikusa végül úgy fogalmazott, hogy elöregedett, megfélemlített és anyagilag ellehetetlenített pedagógustársadalommal azonban ez nem fog menni.

„Mint ahogy a demonstrálók is skandálják itt mögöttem: nincs tanár, nincs jövő! Ez ellen küzdünk!”

Címlapkép: Béli Balázs/Alfahír