Ander: kiállunk a buszsofőrök és nem szolgálati autóval közlekedő magyarok mellett is

Ander: kiállunk a buszsofőrök és nem szolgálati autóval közlekedő magyarok mellett is

A magyar munkavállalók lecserélése, a magyar dolgozók bérének letörése nemzetellenes cselekedet. Az áhított európai bérfelzárkóztatás így álom marad. Újabb százezrek fognak a lábukkal szavazni, s hagyják el hazájukat! - figyelmeztet a Jobbik-Konzervatívok alelnöke.

Lázár János és a kormánypárti hatalmasságok mintha elégedettek lennének a Volán dolgozóinak fizetésével és azok munkakörülményeivel. A Jobbik-Konzervatívok viszont szolidáris a buszsofőrökkel, de leginkább azokkal a korán kelő, keményen dolgozó munkavállalókkal, tanulni igyekvő diákokkal, valamint ezernyi ügyes-bajos dolgukat intézni csak a közösségi közlekedés segítségével tudó állampolgárokkal, akik ennek a nemzetnek a gerincét jelentik! - írja keddi sajtóközleményében Ander Balázs, a Jobbik-Konzervatívok alelnöke.

Ander szerint a mindenkori kormány nem kegyet gyakorol, amikor megfelelően működteti a vidéki Magyarország életében kulcsfontosságú buszos közlekedést, hanem a kötelességét teljesíti. Csakhogy egyre több szakember hiányzik abból az ágazatból, amelyik egy országot tart mozgásban. Talán még emlékeznek: „Ha Magyarországra jössz, nem veheted el a magyarok munkáját!”. A kormány volt az, amelyik közpénz milliárdokat felemésztő propagandája központi elemévé tette ezt a jelmondatot - fogalmaz.

"De úgy látszik, itt is érvényes az orbáni szabály. Nem arra kell figyelni, amit mondanak, hanem arra, amit tesznek… Ez pedig nem más, mint a magyar munkavállalók lecserélése olcsó ázsiai migránsmunkásokra"

- emelte ki Ander.

A konzervatív párt országgyűlési képviselője felidézte: 7 évvel ezelőtt, amikor egy kérdésében arra igyekezett választ kapni, hogy „Meddig tartja még cselédbéren a kormány a felügyelete alá tartozó magyar állami vállalatok dolgozóit?”, szinte még abszurd science fictionnak tűnhetett, amikor arra utalt, hogy titkon a kormány is olcsó bangladesi buszsofőrökben látja a megoldás kulcsát.

Úgy látja viszont, hogy

érdemi bérrendezés, a szakszervezetek követeléseinek meghallgatása nélkül az abszurditás lassan valósággá fog válni… A magyar munkaerő elmenekül az alacsony bérek miatt, helyükre pedig majd hoznak a harmadik világ nyomorrégióiból buszsofőröket.

Ander Balázs hozzátette:

"Az pedig csak a káros folyamatokat gyorsítja, hogy a Jobbik-Konzervatívok által elfogadhatatlan vonulathoz csatlakoznak bizonyos döntéshozók a fővárosban is, hiszen a BKK buszaira gőzerővel megkezdték a migránsmunkás buszsofőrök kiképzését. A magyar munkavállalók lecserélése, a magyar dolgozók bérének letörése nemzetellenes cselekedet. Az áhított európai bérfelzárkóztatás így álom marad. Újabb százezrek fognak a lábukkal szavazni, s hagyják el hazájukat!"

Mindezek alapján jogos a munkavállalói érdekvédelem követelése. A kormány végre normális fizetéssel becsülje meg az állami közlekedési vállalatok, jelesül a Volánbusz dolgozóit! Ellenkező esetben marad a cselédbér, hogy aztán munkaerőhiányra hivatkozva, olcsó ázsiai migránsmunkásokkal töltsék fel ezeket az üres álláshelyeket! Ezt azonban a Jobbik-Konzervatívok a leghatározottabban ellenzi! - zárja sorait az ellenzéki politikus.

(Címlapkép: Béli Balázs/Alfahír)