A kistelepülések postahivatalainak megmentését sürgeti a Jobbik

A kistelepülések postahivatalainak megmentését sürgeti a Jobbik

Az ellenzéki párt szerint a postabezárásokkal ellehetetlenítik a helyiek ügyintézését, ezzel pedig veszélyeztetik a vidék lakosságának megtartását.

A postabezárásokkal ellehetetlenítik a helyiek ügyintézését, ezzel pedig veszélyeztetik a vidék lakosságának megtartását - jelentette ki keddi online sajtótájékoztatóján a Jobbik két országgyűlési képviselője, sürgetve a kistelepülések postahivatalainak megmentését.

Ander Balázs a sajtótájékoztatón kiemelte: az a kormánytöbbség engedi most bezárni a postákat, amely 2010 előtt, ellenzékben tiltakozott egyes vasútvonalak leállítása ellen.

Nem állami kegy a vidék népességmegtartó erejének fenntartása, hanem a mindenkori kormány kutya kötelessége

- fogalmazott az ellenzéki politikus, hozzátéve, "a vidék tartotta meg ezt az országot, ezt a nemzetet ezer éven keresztül, ennek megfelelően kellene, hogy cselekedjen ez a kormányzat".

Frakciótársa, Dudás Róbert arról beszélt: a kormányoldal eddig négy, a kistelepülési posták fenntartását lehetővé tévő javaslatukat utasította el, köztük azt, hogy a hivatalokkal "nagyon komoly árukapcsolásban" lévő Szerencsejáték Zrt. segítse meg anyagilag a postát, ahogy azt is, amely szerint ezer helyett ötszáz lakos felett legyen kötelező helyben postát fenntartani.

A konzervatív jobboldali párt politikusa hozzátette:

nem állt a kormányoldal azon felvetésük mellé sem, hogy az önkormányzatokon keresztül finanszírozza a büdzsé ezen feladatok ellátását, ahogy azon javaslatukat sem támogatták, amely a jövő évi költségvetést módosította volna az előző felvetés megvalósítása érdekében.

Szükség van a postahivatalokra, szükség van az ügyintézési lehetőségekre - hangsúlyozta Dudás Róbert.

Mint megírtuk, néhány hete országos akciósorozatba kezdett Soprontól Gyuláig, Kistarcsától Miskolcig a Jobbik, hogy így hívja fel a figyelmet egyrészt a postákat érintő bezárásokra, másrészt a rezsiválság további "áldozataira", amelyek között bezárt könyvtárak, művelődési házak és egyéb önkormányzati fenntartásban levő intézmények vannak. Illetve arra, hogy állítson bármit is a kormánypropaganda, ezekért egyedül a kormány felelős, a bezárások mögött Orbánék elhibázott politikája áll.