Andy Vajna virsli ujjai az ingatlanbizniszben készülnek kotorászni

Vajna egy újabb ingatlanos vállalkozással, a novemberben, hárommillió forintos törzstőkével bejegyzett Költő Estates Ingatlanhasznosító Kft.-vel próbál lavírozni a piacon.

A Cégközlöny adatai szerint a kft. ügyvezetője Vajna András György, a tulajdonosa pedig az AV Investments Befektetési Kft., amely Vajna 90 százalékos befolyása alatt áll.

A portál értesülései szerint a Költő Estates kft. fő tevékenysége a "saját tulajdonú, bérelt ingatlan bérbeadása, üzemeltetése", továbbá bejegyzett tevékenysége a lakó- és nem lakó épület építése, a vagyonkezelés, a saját tulajdonú ingatlan adásvétele, az ingatlankezelés és építményüzemeltetés.

Épül az ország, épül a vagyon

Vajna két vagyonkezelő cégét is csatasorba állította a piacra való betörés céljával: az idén újrakeresztelt City Center Development Kft. és a Lucky Ventures Kft. fő, illetve egyéb bejegyzett tevékenysége is a lakó- és nem lakó épület építése, valamit ingatlan adásvétel, bérbeadás, üzemeltetés és -kezelés lett.

A 100 leggazdagabb magyar 2016-os listáján Vajna a 16. helyen áll mintegy 44 milliárd forintra becsült vagyonnal.

A kormánypárti pénzekkel vastagon kitömött 888-nak így nyilatkozott arról, mi is az ő valódi munkája:

"Kitalálni a jövőt. Többek között a saját jövőmet is. Itt vagyok hetvenkét évesen, és még nem tudom, mi akarok lenni, ha nagy leszek. (...) Az a munkám, hogy új dolgokat találjak ki és határozzak arról, hogy mi legyen a következő lépés. (...) A saját magamnak adott feladatokat szeretem megvalósítani."

Azt nagyon is jól tudjuk, hogy a Fidesz-kedvenc "üzletember" nagyon is szeret önmegvalósítani. Kormányzati hátszéllel, állami támogatásokkal valószínűleg közel sem olyan nehéz feladat ez, mint amilyennek mondjuk a versenyszférában bizonyulna, és úgy tűnik, most az ingatlan a megoldandó feladat.

Meg is van az első nagy fogás

Az új Vajna-cég már meg is kezdte a mozgolódást: a Napi.hu úgy tudja, Budán, a XII. kerület zöldövezeti részén található Költő utcában (erre utalhat a cég neve) valósítana meg ingatlanfejlesztést. Épp ott, ahol a Parista Rend is építkezne.

A további részletek ITT olvashatók.