Óriási botrány lett a rasszista bolgár szurkolók miatt, a miniszterelnök a sportszövetség vezetőjének lemondását követeli

Óriási botrány lett a rasszista bolgár szurkolók miatt, a miniszterelnök a sportszövetség vezetőjének lemondását követeli

Az alfahir.hu is beszámolt róla, hogy a Bulgária-Anglia Eb-selejtezőt kétszer is félbe kellett szakítani a hazai szurkolók rasszista csoportja miatt.

Rasszisták miatt kétszer is félbeszakították a Bulgária-Anglia meccset

A Bulgária-Anglia Eb-selejtezőt először a 28. percben állították le rasszista viselkedés miatt, majd a 43. percben újra. A szurkolók egy csoportja feketébe öltözött, kendőkkel eltakarta arcát és karlengetéssel "üdvözölte" az angolokat. A félidőben a bolgár csapatkapitány, Ivelin Popov néhány hazai szurkolóval kiabált, a játékvezető az angolok szövetségi kapitányával is egyeztetett a folytatásról.

Az ügyből akkora balhé lett Bulgáriában, hogy Bojko Boriszov miniszterelnök azonnal követelni kezdte a futballszövetség elnökének, Boriszlav Mihajlovnak a lemondását - írja a BBC. A sportminiszter, Kraszen Kralev ezt azzal egészítette ki, hogy a kormány addig nem hajlandó a szövetség egyetlen tisztviselőjével sem tárgyalni, amíg Mihajlov a vezető.

A bolgár szurkolók náci karlendítéssel "köszöntötték" a vendégek színes bőrű játékosait. Előkerültek "no respect" feliratú felsők is. A félidőben a bolgárok csapatkapitányát néhány szurkolóval látták kiabálni.

Az angolok sem hagyták reakció nélkül ezt a viselkedést, Raheem Sterling góljánál skandálni kezdték, hogy

Na, ki lőtt gólt a rasszistáknak? Hát Raheem Fucking Sterling!